Hemlarm- vilka är bäst?

Hemlarm- vilka är bäst?

Ungefär en procent av alla hem i Sverige utsätts för inbrott varje år. Om du vill undvika att bli en del av den statistiken kan det vara klokt att investera i ett hemlarm. Men det finns många på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som passar bäst och vilka funktioner som är nödvändiga och vilka som är överflödiga.

Slipp onödig oro för inbrott

Även om det är relativt få personer som drabbas av inbrott så ökar antalet något varje år. Det är större risk om du bor i en storstad än i glesbygd, och att bo i småhus innebär en större risk än att bo i flerfamiljshus. Dessutom är det desto fler som oroar sig för att de ska drabbas. Och den oron kan vara ett problem i sig. Att ha ett hemlarm skyddar dig mot inbrott, men det gör också att du slipper den där onödiga oron när du är på jobbet eller särskilt när du är borta på en längre resa. Om du låter installera ett grundpaket för hemlarm i ditt hem kan du känna dig trygg både när du befinner dig i och utanför hemmet.

Effektivt och billigt

Ett bra hemlarm ska vara både effektivt mot inbrott och billigt. För att uppnå dessa båda kriterier finns det ett antal saker du bör tänka på. Du bör välja om du ska köpa en komplett lösning från en larmfirma eller om du bygger ditt eget larmsystem. Om du inte har någon tidigare erfarenhet av att installera hemlarm kan det enklaste vara att be en larmfirma komma och installera en komplett lösning.

De stora larmleverantörerna erbjuder professionell installering av hemlarm. Deras grundpaket innehåller vanligtvis en kamera med rörelsedetektor, en magnetkontakt, en rökdetektor och en huvudenhet med tillhörande kontrollpanel. Dessutom kan du be att få tilläggskomponenter installerade med ditt hemlarm. Du kan diskutera med larmfirman vilka av dessa tilläggskomponenter som passar just dina behov.

Jämför hemlarm

För att se till att du får det billigaste alternativet som passar dina behov kan du använda dig av de många jämförelser av hemlarm som finns att finna på internet. Där jämförs både egenskaper och pris, så att du kan göra dig en uppfattning om vad du vill betala för, vad som är viktiga skillnader och vad som är överflödigt.  Hör sedan av dig till en larmfirma och fråga vad de har att erbjuda för hemlarm och vad det kostar, både själva larmet och installationen.

Smartare shopping med cashbacker

Smartare shopping med cashbacker

Cashbacker är en tjänst för dig som shoppar på nätet. Vid köp i mer än 560 butiker kan du få kontant återbäring via vår internettjänst, som dessutom är gratis.

Vad är cashbacker

Cashbacker är en gratis onlinetjänst som ger dig pengar tillbaka på de köp du gör online. Det fungerar på så vis att butiken ger Cashbacker provision när du gör ett köp, och du får sedan del av dessa pengar i form av en återbäring. På varje köp du gör hos någon av Cashbackers samarbetspartners får du alltså pengar tillbaka. Pengarna sätts in på ditt bankkonto, så du kan bara ta ut och använda dem. Dessutom finns många kampanjer och erbjudanden på Cashbackers hemsida, vissa unika för våra medlemmar.

Att bli medlem kostar ingenting, du fyller bara i ett formulär på vår hemsida. Och inte nog med att det är gratis, om du värvar en vän som medlem kan du tjäna 50 kr. All information, både om medlemskap och om hur du går till väga för att göra ett köp, finns på Cashbackers hemsida. Det finns nu även en Cashbacker app till mobilen, både för iOS- och Android-enheter. Du kan alltså enkelt göra dina inköp var du en befinner dig, genom några enkla klick på mobilen.

I vilka butiker kan du handla

Hela 560 olika affärer är anslutna till Cashbacker, affärer som säljer allt från teknik, till kläder till resor. Ja allt mellan himmel och jord. Våra kategorier är: Barn, bil, elektronik, hälsa och skönhet, hem och trädgård, kläder och accessoarer, resor, sport och fritid, tjänster och abonnemang och underhållning – som du ser har Cashbackers samarbetspartners ett mycket brett sortiment. På vår hemsida finns en lista över alla affärer vi samarbetar med i bokstavsordning, så du kan enkelt hitta en specifik affär. Du kan även söka enligt kategorier, om du vet vilken produkt du vill köpa men inte hos vilken återförsäljare du vill köpa den.

Dessutom finns en mängd rabatter och erbjudanden samlade på Cashbackers hemsida, för att du enkelt ska få överblick över fördelaktiga köp och för att du ska kunna välja hos vilken återförsäljare du vill köpa en viss produkt.

Tveka inte att använda Cashbacker nästa gång du handlar, för att dra nytta av både erbjudanden, kampanjer och Cashbackers återbäring. Bara gå in på hemsidan, registrera dig och klicka dig vidare till någon av alla våra samarbetspartners.

Översikt av cykelkläder

Översikt av cykelkläder

Cykelkläder är ett samlingsnamn för de klädesplagg som ofta används i samband med cykling. Dessa plagg inkluderar cykeltröjor, cykelshorts, cykelhandskar, cykelkepsar, armvärmare, benvärmare, cykeljackor m.m. Det är inte en absolut nödvändighet att du som cyklist bär cykelkläder, men det underlättar naturligtvis att bära klädesplagg som är framtagna för ändamålet.

Cykeltröjan

En cykeltröja är en tröja som är särskilt framtagen för cykling. Majoriteten av alla cyklister världen över bär helt vanliga kläder när de cyklar, men en cykeltröja ger vissa fördelar för den sportigare cyklisten. Cykeltröjan är ganska lång i ryggen för att täcka densamma när du sitter i den framåtlutade ställning som ofta används inom tävlingscykling. Vissa cykeltröjor har fickor och dessa är ofta placerade i ryggen. Anledningen till detta är att fickor placerade framtill på tröjan skulle innebära en ökad risk för att du tappar föremål.

Dragkedjan på en cykeltröja är ofta väldigt lång, vilket gör att du kan öppna upp tröjan för att ventilera kroppen. Cykeltröjor ska vanligtvis sitta ganska tight på kroppen för att minska luftmotståndet. Dessa tröjor tillverkas av material som för fukt bort från huden, och håller dig svalare och mer bekväm när du cyklar. Inom den professionella cyklingen är deltagarna ofta sponsrade, vilket gör att cykeltröjorna är täckta med sponsorernas logotyper.

Andra cykelkläder

Cykelshorts är korta plagg för underkroppen. Dessa sitter tight mot huden och är gjorda för att öka din komfort och effektivitet som cyklist. Vissa cykelshorts har resår i midjan för att hålla shortsen på plats, medan andra istället har axelremmar.

Cykelskor är skor som är gjorda för cykling. Det finns flera olika designer beroende på vilken slags cykling de är framtagna för. Dessa skor är oftast styva, vilket ger en bättre kraftöverföring från dina ben och fötter till pedalerna. De har vanligtvis en låg vikt, en mekanism för att fästa skon i pedalerna, samt möjligheten att bära skorna såväl på som av cykeln. De flesta cykelskor med hög prestanda kan justeras medan de används.

Cykelhjälmar är gjorda för att absorbera smällar mot huvudet när du som cyklist faller av din cykel. Det pågår för tillfället vetenskaplig forskning kring vilken nivå av skydd cykelhjälmar ger vid en olycka, och på vilka sätt hjälmarna påverkar cyklister och motorister.

Prisvärda uppgraderingar till din MTB

Prisvärda uppgraderingar till din MTB

Kommer du ofta på dig själv med att sitta och finkamma nätet i jakt på de senaste och bästa cykelkomponenterna? Oavsett om du är en nybörjare eller en inbiten MTB-cyklist finns det prisvärda uppgraderingar du kan göra för att få ut mesta möjliga av din cykel. Det spelar ingen roll om du har en 29-tummare eller 26-tummare, heldämpad eller utan stötdämpare, utan det finns prisvärda uppgraderingar för alla!

Däck

Däcken är den enda delen av din cykel som kommer i kontakt med terrängen, vilket gör att de är ett bra område att börja titta på när det gäller uppgraderingar. Det kan vara svårt att välja cykeldäck eftersom det finns en hel uppsjö med valmöjligheter. Du bör bestämma dig för vilken typ av cykling du vill ägna dig åt och sedan ta det därifrån.

Olika typer av däck ger olika bra skydd mot punktering. Ofta har lättare däck enklare för att få punktering. Beroende på var och hur du cyklar kan den extra vikten vara överkomlig när du vet att däcken är mer motståndskraftiga mot punktering. Däcken är också tillverkade av olika sorters gummi, där det mjukaste gummit generellt sett ger en ökad dragfasthet men även ett ökat rullmotstånd och en minskad hållbarhet. Du behöver även välja däckmönster och ditt val bör du göra utifrån var du cyklar.

Pedaler – klickpedaler eller plattformspedaler?

Om du fortfarande använder de plattformspedaler som medföljde cykeln, kan du sannolikt uppgradera dessa till ett par bättre pedaler. Många plattformspedaler som sitter på cyklar som standard är nämligen främst tänkta att använda för provcykling snarare än för långsiktig användning. Att uppgradera till ett par högkvalitativa plattformspedaler kan därför vara en god idé.

Du kan även välja att byta ut dina pedaler mot klickpedaler. Dessa används vanligast av cyklister som cyklar längre sträckor eller i högre hastighet. Shimano är ett av de ledande varumärkena när det gäller klickpedaler, och du bör även överväga att köpa ett par mountainbikeskor. En tumregel är att ju mer klickpedalerna kostar, desto lättare är de. Dyrare klickpedaler är också bättre på att rensa bort lera från pedalerna och är även mer hållbara.

Hårtransplantation – frågor och svar

HårtransplantationAtt göra en hårtransplantation kan göra under för självförtroendet. Till skillnad från att köpa en peruk, eller någon kräm som sägs främja hårväxten, kan man räkna med att en hårtransplantation räcker livet ut om den utförs rätt.

Den som ska göra en hårtransplantation har nog en hel del tankar som snurrar runt i huvudet. Hur fungerar det? När kan jag gå till jobbet igen? Är resultaten verkligen permanenta? Här hoppas vi ge svar på några av de vanligaste funderingarna inför en hårtransplantation.

Kommer det se naturligt ut?

Resultaten efter en hårtransplantation kan ibland se så bra ut att inte ens frisören märker det. Man bör dock komma ihåg att kirurger är olika skickliga, och att resultaten kan variera från klinik till klinik och från kirurg till kirurg. Noga efterforskningar bör göras kring den klinik du planerar att anlita. Glöm framförallt inte att ta referenser och titta på tidigare jobb som kirurgen har utfört.

Hur lång tid tar det?

En hårtransplantation av ”normal” omfattning brukar ta en dag ungefär. Många patienter kommer in till sin klinik tidigt på morgonen, och går där ifrån någon gång på eftermiddagen. Hur lång tid en hårtransplantation tar beror på hur mycket hår det är som ska transplanteras.

Hur mycket kostar en hårtransplantation?

Det här är väldigt svårt att svara på, då det nästan helt och hållet beror på omfattningen. Det bästa är att kontakta olika kliniker för att se vad de skulle ta för att hjälpa dig. Tänk dock på att priset inte bör vara den faktor som en klinik väljs utifrån. Ta alltid hänsyn till klinikens rykte och kirurgens kompetens och erfarenhet.

Är alla goda kandidater för en hårtransplantation?

De flesta anser att så inte är fallet. Vissa kan till exempel ha psykiska sjukdomar och bör kanske söka hjälp på annat håll i första hand. Sådana sjukdomar kan göra att patienten har en besatthet av en viss defekt på kroppen, som både kan vara inbillad eller verklig.

Även patienter som är alldeles för unga kan avrådas från en hårtransplantation.

Gör det ont?

De flesta patienter upplever ingen smärta att tala om under ingreppet. Lokalbedövning ges, och de flesta brukar lyssna på musik eller titta på en film under ingreppet.

Erbjudanden online

Alla älskar vi möjligheten att ta del av riktigt bra erbjudanden. Fynd väntar alltid i närheten och om man kan spåra rätt, har man allt att vinna! När det gäller rabatter och shopping är de flesta vana vid bonuspoäng. Detsamma gäller dock om man vill roa sig med spel. Casinon på nätet skiljer sig inte från e-handeln eller fysiska butiker när det kommer till att locka kunder med erbjudanden som är svåra att motstå. De vill att du ska välja just deras casino framför andra nästa gång du är sugen på att spela på roulette, blackjack eller slotmaskiner. Därför försöker de övertala dig med hjälp av exklusiva bonusar och andra specialerbjudanden.

I synnerhet som ny spelare hos ett onlinecasino kan du utnyttja erbjudanden som till exempel en insättningsbonus när du gör din allra första insättning på casinosajten. Många nätcasinon nöjer sig inte heller med att bara ge sina nya medlemmar välkomstbonusar, utan använder sig även av olika former av bonusar för att behålla spelare på sajten. Det kan bland annat röra sig om så kallade reloadbonusar och cashbacks. Lojalitetsprogram för casinots lojala spelare och VIP-medlemmar är en annan modell som nätbaserade casinon använder sig av för att blidka sina spelare. Genom att gå med i ett sådant program får du ofta möjligheten att ta del av särskilda casinobonusar som är exklusiva för VIP-spelare.

Hur hittar jag den bästa?

Eftersom utbudet av casinon på nätet idag är så pass stort, måste de slåss med näbbar och klor för att hävda sig i konkurrensen. Därför kan det löna sig om du som spelare kollar runt bland olika onlinecasinon för att se vilka bonusar de för närvarande erbjuder. På så vis kan du välja de allra bästa casinobonusarna och ge din bankrulle en rejäl boost! Det finns också olika sajter på nätet som listar de casinobonusar som är tillgängliga för stunden, vilket underlättar för dig eftersom du då slipper söka efter dessa på egen hand.

Gratis är gott och vad kan väl vara bättre än att få gratis pengar att spela för? Det är precis det du får genom att ta del av en casinobonus. Ibland rör det sig om en lite mindre summa pengar som du får helt utan motprestation, bara du blir medlem hos casinot. I andra fall behöver du göra en insättning för att få bonusen. Är du intresserad av rabatter och bonuspoäng, finns här en bra lista över svenska casinobonusar.

Vandringskängor

För de friluftsintresserade människorna som gillar att ta sig fram till fots genom skog och mark är vandringskängorna guld värda. Dessa stabila allround skor med tjock sula, som är mönstrad för grepp, låter fötterna vara så bekväma som möjligt – även under längre turer i vildmarken. Dessutom gör den effektivt tighta snörningen, den ofta vattenavvisande överdelen och den andningsaktiva konstruktionen, att kängorna funkar året om. På vintern kan man bära dem med en tjockare strumpa och på sommaren med riktigt sportiga sockar som andas och släpper igenom fukt.
På senare tid har dessa lite grövre vandringskängor, som började som praktiska skodon för arméer världen över, blivit populära att bära till vardags, även när man inte ska ut på tur.

Inte bara i naturen

Allt oftare ser man fashionistas – och andra som skapar och följer trender – bära grova vandringskängor även när de inte är ute i naturen på hajk. Till exempel kan de bäras tillsammans med andra plagg som signalerar en arméaktig look: baggy byxor med många fickor och gärna lite lagom med häng i skrevet, en keps som antingen är i kamouflagemönster eller har en dov ton som grå eller mörkt blå, samt en enkel överdel som till exempel ett vitt, tight linne eller t-shirt.
Vandringskängorna kan dock också vara riktigt coola, och komma till sin rätt, om man kombinerar dem med lite vänare och ”snällare” plagg. Gärna en klänning i ljusa färger, rosa, gult eller varför inte gå hela vägen och välja något blommigt? Ett par vandringskängor med högre skaft är också fina tillsammans med ett par shorts.

Två läderbitar blir en känga

De allra tidigaste stövlarna som fanns bestod av två separata delar som användaren fick binda fast på sin fot och sitt ben. Det var en sula och ett stycke läder som bands ihop. Runt år 1000 f. Kr. kom man på att dessa två delar kunde kombineras, och man hade skapat den första kängan. Ofta gick den ända upp till knät för att skydda så bra som möjligt under strid och på äventyr i okända terränger. Nomader i östra Asien bar också en slags vandringskängor som de senare tog med sig in i Ryssland, Kina och Indien. Även inuiterna i Alaska utvecklade tidigt en sko som var praktisk i deras kalla klimat, fodrad med säl- eller hjortskinn och dekorerad med hundhår på utsidan.
Så småningom spreds den här typen av praktiska skodon över hela världen och utvecklades till olika typer av kängor: Allt från cowboyboots och stövletter till Dr. Martens och vandringskängor.

Tjocksulade joggingskor

Är det så att joggingskor med riktigt tjocka sulor (som nästan påminner om marshmallows), kan hjälpa dig med joggingen? Den första studien av en ny typ av tjockt belagda joggingskor kan tyda på att den här typen av skor inte hjälper dig i ditt springande. Samtidigt stjälper det dock inte heller.

Hittills är det inte heller någon som vet ifall de här tjocksulade joggingskorna kan förebygga vanliga skador som så många löpare lider av periodvis.

Distans

Den som umgås med någon som tar sitt långdistanslöpande seriöst, har nog på ett eller annat sätt hört talas om dessa nya tjocksulade skor. De här förser löparen med mellan 2 och 3 gånger mer stötdämpande material mellan foten och asfalten, än vad ”vanliga” skor gör. Nästan varje skotillverkare som på ett eller annat sätt riktar sig mot löpare, har nu dessa typer med riktigt tjocka sulor i sitt utbud.

Många trodde, och hoppades, att motsatsen (det vill säga skor utan nästan någon sula alls) skulle göra det enklare och bättre för löparna. Forskare hade nämligen noterat att folk som växer upp springandes barfota (till största delen unga kenyanska löpare) vanligtvis träffar marken med den mittersta eller den främre delen av foten.

De här löparna har också färre skador i förhållande till andra löpare. Kanske, tänkte forskarna, att det här också kunde leda till en kraftig reducering av skadeförekomsten hos andra löpare.

Följaktligen började många löpare att använda platta och tunna joggingskor som skulle simulera barfotalöpning. Resultaten var dock inte så överväldigande bra som forskarna kanske hade trott och hoppats på. Tidiga rapporter visade att många löpare som sprang med de här skorna blev skadade. Detta eftersom deras fötter och ben inte var vana vid den här typen av löpning.

Skor för vandring och träning

När man skall vandra och träna är det viktigt att man har rätt kängor eller skor. Detta är en förutsättning för att minska skaderisker och för att man skall få ut så mycket som möjligt av den aktivitet man ägnar sig åt. Vandringskängor för sommaren och motsvarande för vintern har den gemensamma nämnare att de båda tillverkas för att kunna erbjuda stöd åt fot och vrist. Material och fodring är olika då behoven ser olika ut beroende på årstid. Dock är det vanligt med tekniska och bra material året runt.

Skor för toning

Om man vill promenera och samtidigt få lite extra träning är toningskor ett utmärkt alternativ att testa. Toningskornas utformning bygger på medveten instabilitet. När man går med toningskor får hjärnan en impuls av att man är på väg att tappa balansen eller trampa snett vilket gör att musklerna drar ihop sig för att minimera skadan och genast därefter märker hjärnan att det var falskt alarm och då slappnar musklerna istället av. Dessa små men effektiva muskelspänningar gör att man får en ökad träningseffekt när man går med toningskor. Många som provat skorna kan vittna om såväl bättre hållning som ökad förbränning och ökad muskelaktivitet. I och med att man spänner sig automatiskt får man också bättre hållning och blir starkare i både rygg, rumpa och ben.

Gör dock inte misstaget att använda toningskorna till något annat än just raska promenader. Den instabilitet som skon ger lämpar sig inte alls för löpning eller aerobics utan har endast ett användningsområde, nämligen att gå och stå.

Ökad träning

I och med den ökade efterfrågan som uppstod efter toningskor började alltfler tillverkare och märken att dyka upp. Alla toningskor är dock inte uppbyggda på samma sätt, även om de ger i stort sett samma effekt. En hel del forskning på området har gjorts och dagens toningskor har tagits fram för att uppnå de ultimata förutsättningarna för en effektivare träning och uppbyggandet av starkare muskler, endast genom att promenera.

Den första toningskon var egentligen MBT-skorna. De var i första hand utformade för att ge bättre hållning – det ökade träningsresultatet som man senare kunde konstatera var ett extra ”plus” som man egentligen inte räknade med initialt. Idag är bland annat Reebok och Puma stora och välkända tillverkare av toningskor, men de har olika metoder för att åstadkomma instabiliteten. Är du nyfiken på att uppnå ökad förbränning när du är ute och promenerar ska du absolut testa toningskon. Tänk dock på att skon är utformad för träning och inte är lämplig om du till exempel är ute på stan och shoppar en hel dag. Då kan du istället uppleva skorna som ett störningsmoment som gör dig trött.

Investera i den bästa typen av försäkring

När det gäller inbrott och stöld är det ju en självklarhet att det bästa sättet att värja sig är investera i bra skydd. Försäkringar i all ära, men det är ändå mycket bättre om man aldrig behöver den. En säkerhetsdörr gör att fastigheten är väl skyddad och ser till att eventuella inbrottstjuvar ger sig på en annan lokal istället. Det ger dessutom en känsla av trygghet till hyresgästerna, som inte behöver tänka på att någon kan ta sig in i fastigheten utan att ha lov. Det är bra för alla inblandade, och det finns ett brett sortiment av dörrar ni kan välja mellan.

Allt från affärer till hyreslägenheter

En säkerhetsdörr är inte bara en stadig och robust dörr, utan det är en särskilt klass av dörr som måste uppfylla vissa krav. Därmed kan du lita på att du får det bästa möjliga skyddet för din egendom, som är väl värt investeringen. Säkerhetsdörrar passar för ett flertal olika lokaler:

  • affärer och butiker där dyrbart gods förvaras, som smyckesbutiker till exempel.
  • lokaler där man förvarar utrustning, eller andra typer av industrilokaler där man vill försäkra sig om att ingen kan ta sig in olovligt.
  • lägenhetshus och andra fastigheter där det är hög chans att inbrott sker, så att man kan förhindra dem på ett effektivt och relativt billigt sätt.

Säkerhetsdörrar är inte bara säkra för inbrott utan är ofta också säkra för brand och isolerar oljud, vilket kan vara användbart för många olika industrier.

Testningen gör att du kan lita på vad du betalar för

Eftersom säkerhetsdörrar måste testas och uppfylla vissa kriterier, kan du lita på att det du betalar för fungerar så effektivt som möjligt, och att dörrarna garanterat gör det de ska, vare sig det gäller inbrott, brand eller oljud. Så det är en investering som är väl värd pengarna, särskilt om inbrott och stöld är något du haft problem med tidigare. Du kan hitta säkerhetsdörrar i olika klasser, beroende på dina behov, så du behöver aldrig betala för något onödigt, istället har du i stort sett betalat för en god natts sömn! Ytterligare om säkerhetsdörrar finns via denna länk. Sov gott!