Saltstänkt inredning

Det är få grepp inom inredning som är lika klassiska som att ta in naturliga element och en koppling till frihet. Genom att rikta fokus mot sommar och värme, kan man få även en ruffig och mörk bostad att kännas intressant och behaglig. Inredning som har ett marint tema förekommer både i semesterbostäder och året runt boenden. Samtidigt finns det ett flertal olika sätt att jobba med dessa intryck och färgtoner. Att fokusera på bilder och motiv är för många en snabb och enkel väg att gå. För en mer subtil inredningsstil kan man istället gå in för att hitta rätt färger och texturer. På så vis kan man nå den marina känslan helt utan att man för den sakens skull behöver pryda varje kuddvar med sjömärken.

Naturmaterial

Rött och grönt är färger man kan vara generös med när det är en marin inredning som önskas. Både lanternor och sjömärken bär dessa färger som för initierade är en direkt association till havet. Blått och vitt är ytterligare en färgkombination som passar bra för såväl marin inredning som för New England vilken ofta har en uppsjö gemensamma beröringspunkter med den tidigare. Nästa aspekt man kan titta närmare på är tågvirke och texturer. Allt ifrån trappräcken till gardindetaljer kan göras i tågvirke. I kombination med blanka mässingsbeslag är kopplingen till båtar i hamn. Saknar man tillfällen eller bra möjligheter att använda sig av rep i sin interiör kan man med fördel använda knopar eller annan dekoration på tyger eller i form av tavlor.

Det är inte ovanligt att man drömmer sig bort till varma somrar och en mjuk slör hem i kvällsbrisen. I vintermörkret kan en sjönära förnimmelse göra stor skillnad. Därför är det inte ovanligt att man tar sin tillflykt till denna interiör. Sommartid är ett marint tema för interiören någonting naturligt som få kommer att reagera på. Effekten blir dock ofta en känsla av frihet!

För att hitta detaljer inom marin inredning finns denna webbutik som tagit in en rad havsorienterade detaljer för heminredning. Det finns också ett stort utbud tavlor och posters för den som vill ha någonting att blicka ut mot från soffa eller bord.

Central renhållning i hemmet

Att städa hör till de sysslor man inte blir färdig med. Detta helt oavsett hur minutiös man är i sin aktivitet. Många gånger finns även en hel del tid som försvinner till att plocka fram dammsugare, byta påsar, eller slänga skräp man hittar när som helst under dagen. Viss skillnad finns mellan att städa i hemmet och på ett kontor. För det första är kontoret ofta bundet till ett avtal där städning ingår, men det finns också en annan rutinmässighet som är svår att få till därhemma. Användningen av centraldammsugare kan dock innebära stora förändringar både på jobbet och privat.

Oljudet försvinner

När man dammsuger finns ljudfaktorn vilken hindrar från städning vid sena tider på dygnet. Det är lätt att man väcker barn som sover, eller att man dagtid helt stänger av sig från omvärlden i en kakafoni av fläktbrum. Här finns en av de stora fördelarna med centraldammsugare. I och med att motorn samt fläkten för hela utrustningen är dold i ett källarutrymme, kan man helt slippa mycket av det ljud som annars kommer som en naturlig följd av aktiviteten. Vidare behöver man sällan släpa runt på någon tung utrustning. Vid användning av centraldammsugare har man endast en slang att hantera, vilken man sedan fäster i någon av de ventiler som monterats i väggarna. Detta underlättar arbetet väsentligt! I och med att man har en lucka direkt ner till dammsugaren kan man också snabbt göra sig av med skräp som ligger på golvet.

Inomhusluft

För de som har allergier är ofta en centraldammsugare värt kostnaden. Det finns många dammpartiklar som letar sig ut genom de filter som används även i exklusiva dammsugare. Små bakterier och dammfragment kan över tid störa den med känsliga luftvägar och resultera i obehag. En centraldammsugare som är förpassad till källaren lider av samma problematik, men partiklarna kommer inte ut i bofastigheten utan i källarutrymmet där man sällan vistas. Detta är dessutom ett av de många argument som tas upp i samband med att man utvärderar möjligheten för centraldammsugare i kontorsbyggnader.

Här finns bra information om centraldammsugare och beskrivning av hur de fungerar.

Löshår – Kvalité, Pris och Fördelar

Löshår kan kategoriseras utifrån flera olika faktorer. Men en tydlig skillnad är om löshåret är tillverkat av människohår eller om det är syntetiskt. Detta avgör bland annat kvalité, känsla och prisnivå. Många rekommenderar äkta löshår vilket därmed är tillverkat av ”riktigt hår”. Detta hår brukar i sin tur delas upp i två grupper. Löshår som har Remy och de som inte har Remy.

Med Remy

Om äkta löshår säljs med Remy betyder det att samtliga hårstrån är lagda i exakt samma riktning. Därmed är de sorterade utifrån att hårtopparna ligger åt samma sida på alla strån. Det blir bättre kvalité och något som rekommenderas för de som vill göra det riktigt snyggt på en gång.

Fördelar

Det finns vissa tydliga fördelar med äkta löshår. Däremot väljer återförsäljarna att lyfta upp olika saker vilket gör det ibland lite svårt för nybörjare att förstå helheten. Några av de större återförsäljarna i Stockholm som fokuserat på äkta löshår poängterar i alla fall att det handlar om kvalité.
Några belyser även fördelen med att äkta löshår är lättare att hantera om man vill färga, platta, locka osv. Det hanteras ju exakt på samma sätt som ditt vanliga hår.

Ursprung

Ursprunget på äkta löshår avgör även kvalité, pris och utseende. Exempelvis är löshår från Indien mycket tunna hårstrån. Överlag är det billigast att köpa löshår importerat från asiatiska länder. Detta kan sedan färgas utifrån önskad färg. Det går i vissa fall att köpa europeiskt löshår men detta är mycket ovanligt.

Fästa löshåret själv – eller med hjälp av frisör

Det finns mängder av guider på nätet som visar hur löshår ska fästas. Men helt lätt är det inte för att få det riktigt snyggt. Det är samma sak som att klippa sig. Alla kan klippa sig – men få kan göra det riktigt snyggt. För allra bäst resultat bör en frisör sätta fast det. En fördel finns även att du kan se och känna på löshåret ordentligt innan du bestämmer dig. De återförsäljare i Stockholm som rekommenderar äkta löshår före syntetiskt hår presenterar även ofta frisörer eller samarbetspartners som man kan kontakta för att få denna hjälp.

Välj rätt cykeltyp

Välj rätt cykeltyp

Ska du köpa cykel? Med tanke på att det är ganska stora summor du troligtvis kommer att lägga ned, är det inget lätt beslut. Således är det helt enkelt viktigt att det blir rätt. Den viktigaste punkten är kanske att man ser till att skaffa rätt cykeltyp, och därutöver en cykel som är rätt just för ens personliga behov. Någon som ska cykla långa turer i skogen behöver en helt annan typ av cykel än någon som ska pendla till jobbet i en storstad. 

Hitta rätt cykeltyp

Som nämnt ovan – cykeltypen är det viktigaste att ta hänsyn till när du ska köpa cykel. Det finns idag många olika typer av cyklar på marknaden, här ser du mer information om några av de mest vanligt förekommande: 

Mountainbike

En mountainbike används, som säkerligen bekant är, för att cykla på lite tuffare underlag. De är utrustade med ganska tjocka däck som gör att de kan ta sig fram relativt obehindrat på gropiga stigar. En mountainbike är främst för dig som vill cykla på äventyrligt vis. Vad gäller förvaring är det i princip obefintligt. 

Racercykel

Som namnet antyder – en racercykel är för dig som vill åka snabbt. Däcken är normalt väldigt tunna vilket gör det enklare att cykla fort. På fint och jämnt underlag är en racercykel mycket härlig att åka med. På lite tuffare underlag är det dock inte särskilt lätt. 

Klassiska herr- och damcyklar

De här cyklarna lämpar sig ofta bra för lite kortare turer, till exempel till mataffären, gymmet eller jobbet. För dig som vill använda den dagligen i pendlingen är det värt att lägga ned pengar på god kvalitet. Det här gäller särskilt om du regelbundet cyklar i tät trafik i exempelvis Stockholm eller Göteborg. Det ställs helt enkelt högre krav på säkerheten när man ständigt samsas om vägbanan med bilar. 

Hybridcyklar

Hybridcyklar är kända för sin mångsidighet, och kan vara ett utmärkt alternativ för dig som ska köpa cykel. De fungerar utmärkt för att pendla till jobbet med såväl som att ta en träningsrunda på asfalt eller skogsvägar. Ett minus är förvaringen – herr- och damcyklar har normalt en pakethållare och/eller en korg. Hybridcyklar har det normalt inte – och förvaring är bara en av alla avgörande faktorer att ta hänsyn till när man ska köpa cykel. 

Tillbehör

Utöver en bra cykel är tillbehör som cykelvagnar populära, dessa multivagnar passar både att koppla till cykeln som att enkelt användas som en barnvagn när man ska till dagis eller lekplatsen. Thules cykelvagnar kan man idag se gott om under sommarhalvåret ute på gatorna.

Hemlarm- vilka är bäst?

Hemlarm- vilka är bäst?

Ungefär en procent av alla hem i Sverige utsätts för inbrott varje år. Om du vill undvika att bli en del av den statistiken kan det vara klokt att investera i ett hemlarm. Men det finns många på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som passar bäst och vilka funktioner som är nödvändiga och vilka som är överflödiga.

Slipp onödig oro för inbrott

Även om det är relativt få personer som drabbas av inbrott så ökar antalet något varje år. Det är större risk om du bor i en storstad än i glesbygd, och att bo i småhus innebär en större risk än att bo i flerfamiljshus. Dessutom är det desto fler som oroar sig för att de ska drabbas. Och den oron kan vara ett problem i sig. Att ha ett hemlarm skyddar dig mot inbrott, men det gör också att du slipper den där onödiga oron när du är på jobbet eller särskilt när du är borta på en längre resa. Om du låter installera ett grundpaket för hemlarm i ditt hem kan du känna dig trygg både när du befinner dig i och utanför hemmet.

Effektivt och billigt

Ett bra hemlarm ska vara både effektivt mot inbrott och billigt. För att uppnå dessa båda kriterier finns det ett antal saker du bör tänka på. Du bör välja om du ska köpa en komplett lösning från en larmfirma eller om du bygger ditt eget larmsystem. Om du inte har någon tidigare erfarenhet av att installera hemlarm kan det enklaste vara att be en larmfirma komma och installera en komplett lösning.

De stora larmleverantörerna erbjuder professionell installering av hemlarm. Deras grundpaket innehåller vanligtvis en kamera med rörelsedetektor, en magnetkontakt, en rökdetektor och en huvudenhet med tillhörande kontrollpanel. Dessutom kan du be att få tilläggskomponenter installerade med ditt hemlarm. Du kan diskutera med larmfirman vilka av dessa tilläggskomponenter som passar just dina behov.

Jämför hemlarm

För att se till att du får det billigaste alternativet som passar dina behov kan du använda dig av de många jämförelser av hemlarm som finns att finna på internet. Där jämförs både egenskaper och pris, så att du kan göra dig en uppfattning om vad du vill betala för, vad som är viktiga skillnader och vad som är överflödigt.  Hör sedan av dig till en larmfirma och fråga vad de har att erbjuda för hemlarm och vad det kostar, både själva larmet och installationen.

Smartare shopping med cashbacker

Smartare shopping med cashbacker

Cashbacker är en tjänst för dig som shoppar på nätet. Vid köp i mer än 560 butiker kan du få kontant återbäring via vår internettjänst, som dessutom är gratis.

Vad är cashbacker

Cashbacker är en gratis onlinetjänst som ger dig pengar tillbaka på de köp du gör online. Det fungerar på så vis att butiken ger Cashbacker provision när du gör ett köp, och du får sedan del av dessa pengar i form av en återbäring. På varje köp du gör hos någon av Cashbackers samarbetspartners får du alltså pengar tillbaka. Pengarna sätts in på ditt bankkonto, så du kan bara ta ut och använda dem. Dessutom finns många kampanjer och erbjudanden på Cashbackers hemsida, vissa unika för våra medlemmar.

Att bli medlem kostar ingenting, du fyller bara i ett formulär på vår hemsida. Och inte nog med att det är gratis, om du värvar en vän som medlem kan du tjäna 50 kr. All information, både om medlemskap och om hur du går till väga för att göra ett köp, finns på Cashbackers hemsida. Det finns nu även en Cashbacker app till mobilen, både för iOS- och Android-enheter. Du kan alltså enkelt göra dina inköp var du en befinner dig, genom några enkla klick på mobilen.

I vilka butiker kan du handla

Hela 560 olika affärer är anslutna till Cashbacker, affärer som säljer allt från teknik, till kläder till resor. Ja allt mellan himmel och jord. Våra kategorier är: Barn, bil, elektronik, hälsa och skönhet, hem och trädgård, kläder och accessoarer, resor, sport och fritid, tjänster och abonnemang och underhållning – som du ser har Cashbackers samarbetspartners ett mycket brett sortiment. På vår hemsida finns en lista över alla affärer vi samarbetar med i bokstavsordning, så du kan enkelt hitta en specifik affär. Du kan även söka enligt kategorier, om du vet vilken produkt du vill köpa men inte hos vilken återförsäljare du vill köpa den.

Dessutom finns en mängd rabatter och erbjudanden samlade på Cashbackers hemsida, för att du enkelt ska få överblick över fördelaktiga köp och för att du ska kunna välja hos vilken återförsäljare du vill köpa en viss produkt.

Tveka inte att använda Cashbacker nästa gång du handlar, för att dra nytta av både erbjudanden, kampanjer och Cashbackers återbäring. Bara gå in på hemsidan, registrera dig och klicka dig vidare till någon av alla våra samarbetspartners.

Översikt av cykelkläder

Översikt av cykelkläder

Cykelkläder är ett samlingsnamn för de klädesplagg som ofta används i samband med cykling. Dessa plagg inkluderar cykeltröjor, cykelshorts, cykelhandskar, cykelkepsar, armvärmare, benvärmare, cykeljackor m.m. Det är inte en absolut nödvändighet att du som cyklist bär cykelkläder, men det underlättar naturligtvis att bära klädesplagg som är framtagna för ändamålet.

Cykeltröjan

En cykeltröja är en tröja som är särskilt framtagen för cykling. Majoriteten av alla cyklister världen över bär helt vanliga kläder när de cyklar, men en cykeltröja ger vissa fördelar för den sportigare cyklisten. Cykeltröjan är ganska lång i ryggen för att täcka densamma när du sitter i den framåtlutade ställning som ofta används inom tävlingscykling. Vissa cykeltröjor har fickor och dessa är ofta placerade i ryggen. Anledningen till detta är att fickor placerade framtill på tröjan skulle innebära en ökad risk för att du tappar föremål.

Dragkedjan på en cykeltröja är ofta väldigt lång, vilket gör att du kan öppna upp tröjan för att ventilera kroppen. Cykeltröjor ska vanligtvis sitta ganska tight på kroppen för att minska luftmotståndet. Dessa tröjor tillverkas av material som för fukt bort från huden, och håller dig svalare och mer bekväm när du cyklar. Inom den professionella cyklingen är deltagarna ofta sponsrade, vilket gör att cykeltröjorna är täckta med sponsorernas logotyper.

Andra cykelkläder

Cykelshorts är korta plagg för underkroppen. Dessa sitter tight mot huden och är gjorda för att öka din komfort och effektivitet som cyklist. Vissa cykelshorts har resår i midjan för att hålla shortsen på plats, medan andra istället har axelremmar.

Cykelskor är skor som är gjorda för cykling. Det finns flera olika designer beroende på vilken slags cykling de är framtagna för. Dessa skor är oftast styva, vilket ger en bättre kraftöverföring från dina ben och fötter till pedalerna. De har vanligtvis en låg vikt, en mekanism för att fästa skon i pedalerna, samt möjligheten att bära skorna såväl på som av cykeln. De flesta cykelskor med hög prestanda kan justeras medan de används.

Cykelhjälmar är gjorda för att absorbera smällar mot huvudet när du som cyklist faller av din cykel. Det pågår för tillfället vetenskaplig forskning kring vilken nivå av skydd cykelhjälmar ger vid en olycka, och på vilka sätt hjälmarna påverkar cyklister och motorister.

Prisvärda uppgraderingar till din MTB

Prisvärda uppgraderingar till din MTB

Kommer du ofta på dig själv med att sitta och finkamma nätet i jakt på de senaste och bästa cykelkomponenterna? Oavsett om du är en nybörjare eller en inbiten MTB-cyklist finns det prisvärda uppgraderingar du kan göra för att få ut mesta möjliga av din cykel. Det spelar ingen roll om du har en 29-tummare eller 26-tummare, heldämpad eller utan stötdämpare, utan det finns prisvärda uppgraderingar för alla!

Däck

Däcken är den enda delen av din cykel som kommer i kontakt med terrängen, vilket gör att de är ett bra område att börja titta på när det gäller uppgraderingar. Det kan vara svårt att välja cykeldäck eftersom det finns en hel uppsjö med valmöjligheter. Du bör bestämma dig för vilken typ av cykling du vill ägna dig åt och sedan ta det därifrån.

Olika typer av däck ger olika bra skydd mot punktering. Ofta har lättare däck enklare för att få punktering. Beroende på var och hur du cyklar kan den extra vikten vara överkomlig när du vet att däcken är mer motståndskraftiga mot punktering. Däcken är också tillverkade av olika sorters gummi, där det mjukaste gummit generellt sett ger en ökad dragfasthet men även ett ökat rullmotstånd och en minskad hållbarhet. Du behöver även välja däckmönster och ditt val bör du göra utifrån var du cyklar.

Pedaler – klickpedaler eller plattformspedaler?

Om du fortfarande använder de plattformspedaler som medföljde cykeln, kan du sannolikt uppgradera dessa till ett par bättre pedaler. Många plattformspedaler som sitter på cyklar som standard är nämligen främst tänkta att använda för provcykling snarare än för långsiktig användning. Att uppgradera till ett par högkvalitativa plattformspedaler kan därför vara en god idé.

Du kan även välja att byta ut dina pedaler mot klickpedaler. Dessa används vanligast av cyklister som cyklar längre sträckor eller i högre hastighet. Shimano är ett av de ledande varumärkena när det gäller klickpedaler, och du bör även överväga att köpa ett par mountainbikeskor. En tumregel är att ju mer klickpedalerna kostar, desto lättare är de. Dyrare klickpedaler är också bättre på att rensa bort lera från pedalerna och är även mer hållbara.

Hårtransplantation – frågor och svar

HårtransplantationAtt göra en hårtransplantation kan göra under för självförtroendet. Till skillnad från att köpa en peruk, eller någon kräm som sägs främja hårväxten, kan man räkna med att en hårtransplantation räcker livet ut om den utförs rätt.

Den som ska göra en hårtransplantation har nog en hel del tankar som snurrar runt i huvudet. Hur fungerar det? När kan jag gå till jobbet igen? Är resultaten verkligen permanenta? Här hoppas vi ge svar på några av de vanligaste funderingarna inför en hårtransplantation.

Kommer det se naturligt ut?

Resultaten efter en hårtransplantation kan ibland se så bra ut att inte ens frisören märker det. Man bör dock komma ihåg att kirurger är olika skickliga, och att resultaten kan variera från klinik till klinik och från kirurg till kirurg. Noga efterforskningar bör göras kring den klinik du planerar att anlita. Glöm framförallt inte att ta referenser och titta på tidigare jobb som kirurgen har utfört.

Hur lång tid tar det?

En hårtransplantation av ”normal” omfattning brukar ta en dag ungefär. Många patienter kommer in till sin klinik tidigt på morgonen, och går där ifrån någon gång på eftermiddagen. Hur lång tid en hårtransplantation tar beror på hur mycket hår det är som ska transplanteras.

Hur mycket kostar en hårtransplantation?

Det här är väldigt svårt att svara på, då det nästan helt och hållet beror på omfattningen. Det bästa är att kontakta olika kliniker för att se vad de skulle ta för att hjälpa dig. Tänk dock på att priset inte bör vara den faktor som en klinik väljs utifrån. Ta alltid hänsyn till klinikens rykte och kirurgens kompetens och erfarenhet.

Är alla goda kandidater för en hårtransplantation?

De flesta anser att så inte är fallet. Vissa kan till exempel ha psykiska sjukdomar och bör kanske söka hjälp på annat håll i första hand. Sådana sjukdomar kan göra att patienten har en besatthet av en viss defekt på kroppen, som både kan vara inbillad eller verklig.

Även patienter som är alldeles för unga kan avrådas från en hårtransplantation.

Gör det ont?

De flesta patienter upplever ingen smärta att tala om under ingreppet. Lokalbedövning ges, och de flesta brukar lyssna på musik eller titta på en film under ingreppet.

Erbjudanden online

Alla älskar vi möjligheten att ta del av riktigt bra erbjudanden. Fynd väntar alltid i närheten och om man kan spåra rätt, har man allt att vinna! När det gäller rabatter och shopping är de flesta vana vid bonuspoäng. Detsamma gäller dock om man vill roa sig med spel. Casinon på nätet skiljer sig inte från e-handeln eller fysiska butiker när det kommer till att locka kunder med erbjudanden som är svåra att motstå. De vill att du ska välja just deras casino framför andra nästa gång du är sugen på att spela på roulette, blackjack eller slotmaskiner. Därför försöker de övertala dig med hjälp av exklusiva bonusar och andra specialerbjudanden.

I synnerhet som ny spelare hos ett onlinecasino kan du utnyttja erbjudanden som till exempel en insättningsbonus när du gör din allra första insättning på casinosajten. Många nätcasinon nöjer sig inte heller med att bara ge sina nya medlemmar välkomstbonusar, utan använder sig även av olika former av bonusar för att behålla spelare på sajten. Det kan bland annat röra sig om så kallade reloadbonusar och cashbacks. Lojalitetsprogram för casinots lojala spelare och VIP-medlemmar är en annan modell som nätbaserade casinon använder sig av för att blidka sina spelare. Genom att gå med i ett sådant program får du ofta möjligheten att ta del av särskilda casinobonusar som är exklusiva för VIP-spelare.

Hur hittar jag den bästa?

Eftersom utbudet av casinon på nätet idag är så pass stort, måste de slåss med näbbar och klor för att hävda sig i konkurrensen. Därför kan det löna sig om du som spelare kollar runt bland olika onlinecasinon för att se vilka bonusar de för närvarande erbjuder. På så vis kan du välja de allra bästa casinobonusarna och ge din bankrulle en rejäl boost! Det finns också olika sajter på nätet som listar de casinobonusar som är tillgängliga för stunden, vilket underlättar för dig eftersom du då slipper söka efter dessa på egen hand.

Gratis är gott och vad kan väl vara bättre än att få gratis pengar att spela för? Det är precis det du får genom att ta del av en casinobonus. Ibland rör det sig om en lite mindre summa pengar som du får helt utan motprestation, bara du blir medlem hos casinot. I andra fall behöver du göra en insättning för att få bonusen. Är du intresserad av rabatter och bonuspoäng, finns här en bra lista över svenska casinobonusar.