Jobba deltid via ett bemanningsföretag som sjuksköterska

Många sjuksyrror väljer att arbeta heltid via ett bemanningsföretag som sjuksköterska. Men ett heltidsarbete är inte den optimala lösningen för precis alla yrkespersoner. Därför kan det kännas skönt att veta att du även har möjlighet att jobba deltid på detta vis om du så skulle vilja. Faktum är att det finns många fördelar med att göra detta, inte minst om du har någon annan sysselsättning och vill göra detta på sidan av. Läs mer om detta här!

Sjuksköterskor som starta eget kan tjäna på att jobba lite extra

Vi känner bland annat till historier om läkare och sjuksköterskor som har valt att öppna en alldeles egen privat läkarklinik. Detta kan du bland annat göra för att förkorta ditt pendlingsavstånd avsevärt om du inte bor i närheten av ett sjukhus eller liknande. Men om du väljer att starta eget kanske ditt företag inte kommer vara lönsamt redan från start. Du behöver dock inte låta lönsamheten stå i vägen för dina drömmar om att driva en egen läkarklinik. Till exempel kan du välja att jobba deltid via ett bemanningsföretag som sjuksköterska för att säkra en viss inkomst under den inledande tidsperioden.

Detta är faktiskt ingen dum idé om du går i tankar om att starta eget. För som du kanske känner till kan denna sektor vara ganska konkurrensutsatt och svårnavigerad. Så i början kan du vilja minska din personliga ekonomiska risk lite grann genom att få ett kassaflöde från ditt deltidsarbete. Detta samtidigt som du bygger upp ditt företag och skaffar dina egna patienter.

3 skäl att jobba deltid för ett bemanningsföretag som sjuksköterska i uppstartsfasen

Som vi redan har nämnt kan du vilja jobba deltid för ett bemanningsföretag som sjuksköterska i själva uppstartsfasen om du startar eget. Genom att göra detta kan du bland annat:

  • Börja generera intäkter genom att fakturera bemanningsföretaget för dina konsulttjänster.
  • Få en ekonomisk trygghet i uppstartsfasen som drar ner den ekonomiska risken rejält.
  • Samla på dig erfarenheter och kunskaper som du sedan kan dra nytta av i ditt eget företag.

Eftersom schemaläggningen är flexibel har du möjlighet att sy ihop en bra lösning som passar dig perfekt!