Babykorg

Även de små behöver ha sin egna lilla vrå, men att välja ut den perfekta babysängen kan vara svårt. De flesta av oss har legat i någon form av babykorg under vår första tid på jorden, men utvecklingen har gått framåt även när det kommer till babykorgar. Den traditionella mangelkorgen som fått agera babykorg åt många nu vuxna människor, har ersatts av nyare och modernare alternativ som utvecklats för att bättre fylla såväl barnets som föräldrarnas behov.

 

Design för ny babykorg

Till det yttre ser många babykorgar ut som förr, även om dagens alternativ anpassats för att kunna leva upp till de krav vi idag ställer på babytillbehör. En babykorg tillverkas än idag av rotting vilket är ett oslagbart material när det kommer till tålighet och lätthet. Rotting kan odlas helt utan användning av farliga gifter, och en fullstor korg behöver inte väga mer än något kilo. Rotting är inte bara ett praktiskt och lätt material att tillverka babykorgar av, utan är dessutom otvivelaktigt någonting som är vackert att se på. Söker du efter en babykorg av rotting, kan du här finna en rad olika alternativ. Allt ifrån en golvstående babykorg av modellen ”Moseskorg” till hängande alternativ. Även om rotting traditionellt har använts vid framställning av babykorgar, finns idag några alternativa material som är både spännande och exotiska. Den Moseskorg som finns i vårt sortiment, kan fås med eller utan sufflett och är tillverkad av flätade palmblad. Denna babykorg kommer tillsammans med en hälsomadrass, helt tillverkad i kokosfiber! Detta material ger bra stabilitet och andas ordentligt, vilket underlättar nattsömnen för den som lätt blir varm och svettig. Traditionellt har såväl flätade palmblad som kokosfiber använts vid reptillverkning. Hållfastheten i dessa båda material är påfallande hög och resultatet; En babykorg som tål hårt slitage och lång tids användning.
Merparten av de babykorgar som tillverkas idag kan kompletteras med hjul. Även om en babykorg inte väger så mycket, kan det vara skönt att inte behöva bära omkring denna babykorg mer än nödvändigt. De hjul som går att köpa till sin babykorg är låsbara vilket gör att din babykorg håller sig på plats även om barnet skulle röra på sig eller till och med försöka klättra över kanten.

 

Före spjälsäng

En babykorg kan ses som ett steg på vägen mot en spjälsäng. Dock är babykorgar i allmänhet betydligt lägre än spjälsängar vilket kan medföra en hel del onaturliga ställningar för dig som förälder. Skulle du uppleva detta som ett problem kan din babykorg kompletteras med ett stativ. Dessa stativ gör att babykorgen kommer upp från golvet och ger dig som förälder en behagligare arbetshöjd. Till vår babykorg Sofie, finns en benställning som alternativ till det vanliga stativet. Denna benställning är utrustad med hjul och gör korgen lätt att flytta mellan de olika rummen. I och med att din babykorg försetts med hjul, kan du med lätthet ha barnet i närheten även när du sysselsätter dig med någonting annat.
De som föredrar en vagga, eller kanske något alternativ till denna möbel, kan se närmare på vår hängande vagga i rotting. Upphängningen utgörs av en krok vilken man fäster i taket. För barn som kan ha svårt att somna om nätterna, kan en vagga eller ett hängande alternativ verka rogivande. Att denna typ av babykorg dessutom blir en vacker del av inredningen gör det hela ännu bättre. skulle man inte ha möjlighet att hänga upp sin babykorg i taket, finns treben-ställningar som funktionellt alternativ till en takkrok.