Jobba deltid via ett bemanningsföretag som sjuksköterska

Många sjuksyrror väljer att arbeta heltid via ett bemanningsföretag som sjuksköterska. Men ett heltidsarbete är inte den optimala lösningen för precis alla yrkespersoner. Därför kan det kännas skönt att veta att du även har möjlighet att jobba deltid på detta vis om du så skulle vilja. Faktum är att det finns många fördelar med att göra detta, inte minst om du har någon annan sysselsättning och vill göra detta på sidan av. Läs mer om detta här!

Sjuksköterskor som starta eget kan tjäna på att jobba lite extra

Vi känner bland annat till historier om läkare och sjuksköterskor som har valt att öppna en alldeles egen privat läkarklinik. Detta kan du bland annat göra för att förkorta ditt pendlingsavstånd avsevärt om du inte bor i närheten av ett sjukhus eller liknande. Men om du väljer att starta eget kanske ditt företag inte kommer vara lönsamt redan från start. Du behöver dock inte låta lönsamheten stå i vägen för dina drömmar om att driva en egen läkarklinik. Till exempel kan du välja att jobba deltid via ett bemanningsföretag som sjuksköterska för att säkra en viss inkomst under den inledande tidsperioden.

Detta är faktiskt ingen dum idé om du går i tankar om att starta eget. För som du kanske känner till kan denna sektor vara ganska konkurrensutsatt och svårnavigerad. Så i början kan du vilja minska din personliga ekonomiska risk lite grann genom att få ett kassaflöde från ditt deltidsarbete. Detta samtidigt som du bygger upp ditt företag och skaffar dina egna patienter.

3 skäl att jobba deltid för ett bemanningsföretag som sjuksköterska i uppstartsfasen

Som vi redan har nämnt kan du vilja jobba deltid för ett bemanningsföretag som sjuksköterska i själva uppstartsfasen om du startar eget. Genom att göra detta kan du bland annat:

 • Börja generera intäkter genom att fakturera bemanningsföretaget för dina konsulttjänster.
 • Få en ekonomisk trygghet i uppstartsfasen som drar ner den ekonomiska risken rejält.
 • Samla på dig erfarenheter och kunskaper som du sedan kan dra nytta av i ditt eget företag.

Eftersom schemaläggningen är flexibel har du möjlighet att sy ihop en bra lösning som passar dig perfekt!

Upptäck rätt Mobilt bredband

Mobilt bredband ger möjligheten att enkelt surfa från smarta enheter som surfplatta, mobil eller dator. För att aktivera sitt bredband behövs ett sim-kort som kan användas direkt i enheten alternativt i en rörlig router som tillåter flera anslutningar med ett och samma abonnemang. Många operatörer erbjuder gratis sms och samtal med en specifik mängd surf. Flera operatörer erbjuder dessutom billigare bredband för studenter.

Med ett mobilt bredband kan du röra dig var som i Sverige där täckning finns och surfa fritt. Det är en snabb och enkel uppkoppling som tillåter bra upplösning och kapacitet av allt från online spel, streamingtjänster, musik och högupplöst film. Mobilt bredband skapar frihet att surfa var du vill, när du vill och passar perfekt att ta med till sommarstugan, fjällstugan eller husbilen. Även ut på resande fot. Genom att använda sig av en täckningskarta kan man undersöka var bäst täckning finns och vilken operatör som ger bäst täckning i vilka områden.

Hastighet på ditt mobila bredband

När man köper ett mobilt bredband kan man välja olika hastigheter. Hastigheten på bredbandet kan variera beroende på var i landet som det används samt hur många som använder bredbandet samtidigt. Har man en stor familj som samtliga använder streamingtjänster kan det vara smart att köpa ett bredband med högre prestanda vilket ger ett kraftfullt och snabbt bredband. Å andra sidan om man endast använder bredbandet för e-post, bankärenden och dylikt behövs inte ett lika snabbt bredband. Idag klarar sig de flesta med 50 Mbit/s per person.

Bra att veta inför val av mobilt bredband

 • Samtliga operatörer levererar bra täckning i hela Sverige men med Telia som största vinnare då de täcker bäst i Sveriges norra delar.
 • Det kan även vara smart att se över vilken utrustning som behövs för alla bäst prestanda och uppkoppling då gammal utrustning kan ge sämre resultat.
 • Med ett abonnemang som passar dig som kontinuerligt använder bredband och gillar att surfa varje dag.
 • Priserna skiljer sig åt beroende på hur snabbt bredbandet ska vara samt hur stor surfmängd abonnemanget erbjuder.
 • Studenter erbjuds billigare bredband hos flera operatörer.

Olika typer av damparfym och doft

Att hitta en damparfym kan kännas som en omöjlig uppgift. Inte för att det inte finns ett stort utbud, utan tvärt om – för att det finns ett enormt utbud av olika typer av parfymer och dofter att välja bland. För att det ska bli enklare att hitta rätt är det bra att först lära sig mer om just dofter och parfymer.

Damparfym och indelningar

På flaskor för damparfym finns mer eller mindre alltid en märkning som kan vara svår att förstå sig på. Denna märkning står ibland som förkortningarna EdP, EdT eller Edc och dessa berättar om parfymens koncentration – och därmed också intensitet och hållbarhet. Förkortningarna står för följande:

 • Eau de parfum – är den vanligast förekommande parfymsorten och även den med högst koncentration av doftoljor, som ligger runt ca 11–18%. Denna typ doftar intensivt och läge och håller upp till ca 5 timmar.
 • Eau de toilette – en annan vanlig typ när det kommer till damparfym är denna, som har en lägre koncentration av doftoljor, på ca 6–10%. Det innebär att den inte är lika intensiv och håller därmed inte lika länge – ca 3 timmar. Detta är en perfekt vardagsparfym.
 • Eau cologne – är den mildaste varianten med en koncentration på ca 3–5%. Doften håller ca 1,5 timme och man kan alltså behöva bättra på under dagen om man vill vara väldoftande från morgon till kväll.

Doftnoter

Förutom koncentrationen på damparfym så finns även en annan stor faktor som avgör själva doften och det är vilka noter som finns. Noter kallas själva doften och många parfymer består av toppnoter, hjärtnoter och basnoter.

Toppnoterna är dom som doftar mest när man öppnar en damparfym och har ofta fräscha inslag av till exempel citrus. Däremot försvinner toppnoterna snabbt, ibland redan efter några minuter. Hjärtnoter kallas även för mellannoter och dessa kommer fram mer och mer i takt med att toppnoterna dunstar bort. Här finner man ofta blommiga eller kryddiga inslag, som fortsätter att ge ifrån sig en härlig doft i ca 2 timmar. Drygt en timme efter applicering kommer även basnoterna fram – och det är dessa som gör att en parfym sitter kvar och doftar länge. Dessa har ofta inslag av mysk eller vanilj och utgör, som namnet antyder, själva basen i parfymen.

Instruktion för personliga saker

En dildo är en väldigt mångsidig sexleksak. Till skillnad från en vibrator rör sig inte en dildo utan vibration för egen maskin. När du sonderar terrängen på Dildolistan i jakt på din nya dildo kommer du se att det finns många olika varianter att välja mellan. De finns i olika storlekar och former och kan därmed ta ditt sexliv till en helt ny nivå.

Men många kvinnor (och män) känner sig osäkra på hur man egentligen använder en dildo på bästa sätt. Även om du kanske planerar att använda denna sexleksak tillsammans med din partner kan det vara en bra idé att först testa den på egen hand. Du kommer då känna dig mer bekväm med att använda den med din partner. Det gör att du kan koncentrera dig mer på hur den känns utan att distraheras.

Köp en dildo från Dildolistan och använd den så här

När du har införskaffat din nya sexleksak från Dildolistan kan du använda din dildo på följande vis:

 • Se till att slappna av. Innan du börjar använda din dildo för första gången bör du först kåta upp dig. Gör detta på ditt eget sätt och se till att slappna av ordentligt.
 • Använd mycket glidmedel. När du ska använda en dildo kan det vara värt att använda rikligt med glidmedel. Vattenbaserade sådana gör i princip alltid jobbet utan att skada din sexleksak.
 • Börja försiktigt. Använd din nya vuxenleksak från Dildolistan för att massera och stimulera dig själv utvändigt. Påbörja sedan försiktigt penetrationen med dildon och känn efter hur det känns.
 • Hitta din rytm. När du är bekväm med att använda dildon kan du experimentera med olika hastigheter och rytmer. Testa skillnaden mellan en försiktig och stadig rörelse samt en snabb och oregelbunden sådan. Se vad som funkar bäst för just dig.
 • Testa olika vinklar och djup. Det kan vara antingen njutbart eller smärtsamt med djup penetration. Om du har en lång sexleksak kan den eventuellt nå livmoderhalsen. Om du känner smärta bör du sluta med vad du gör och sedan börja om försiktig igen. Testa olika djup och vinklar för att hitta den bästa kombinationen för dig.

Mest populärt inom Dermaceutic

Dermaceutic är ett stort och uppskattat hudvårdsmärke som säljs av auktoriserade återförsäljare i Sverige. En av dessa listar de ”mest populära” produkterna vilket därmed är de som säljs mest. I december 2020 var det följande:

Dermaceutic K Ceutic

Ceutic är en hudvårdsprodukt som används när huden har utsatts för extra påfrestningar. Det kan exempelvis vara efter hudpeeling, estetiska behandlingar eller laserbehandling. Kraftig påverkan på huden som kan kräva extra behov av behandling för att huden snabbare ska återställas. I produktbeskrivningen nämns att produkten har en lugnande och skyddande funktion. Det som bland annat sker är att hudytans mikrocirkulation återställs vilket innebär erytem reduceras.

 • Skyddar med SPF50
 • Minskar pigmenteringar
 • Lätt färgad för att därmed dölja lätta rodnader

Dermaceutic Turn Over

Turn Over är en nattkräm som är cellstimulerande och innehåller 15 % glykolsyra. Det unika med glykolsyra är att syran tar bort cellrester och celler som är döda från hudens yta. Det är grunden för att skapa en mjukare hy med ett föryngrat utseende. En nattkräm som därmed kan användas av personer som vill föryngra hudens utseende.

För maximalt resultat bör Dermaceutic Turn Over användas efter att huden har rengjorts med Dermaceutic Foamer5. Därefter appliceras Turn Over på hals och ansikte. På morgonen tas denna nattkräm bort och istället används exempelvis Sun Ceutic (om huden kommer utsättas för solljus).

 • Dämpar uppkomsten av rynkor
 • Anti-Age funktion

Serum C25

För att skydda huden mot solens starka strålning samt föroreningar i luften kan Serum C25 användas. En skyddande dagkräm som bland annat innehåller en unik antioxidantförening som påverkar de fria radikalerna. Dessutom påverkas huden på ett sätt att rynkor minskas och eventuella fläckar minskas i omfattning.

 • Innehåller vitamin A, B,C, E samt polyfenoler
 • Skapar ökad lyster i huden
 • Skyddar mot fläckar (pigmenteringar) och minskar rynkor

Så påverkas huden av vitaminerna

Flera hudvårdsprodukter från Dermaceutic innehåller vitaminer som har en positiv påverkan på huden.

A – Vitamin A påverkar hudens struktur positivt och minskar därmed de tecken som annars kan uppkomma vid åldrande.

B5 – Vitamin B5 hjälper huden att bibehålla en hög fuktnivå. Huden kommer därmed bli mer mjuk och elastisk.

C – Vitamin C innehåller kraftfulla antioxidanter vilket därmed minskar tecken på hudens åldrande.

E – Vitamin E används främst tack vare dess antioxiderande egenskaper.

Hälsosammare hjärta genom bad i infraröd bastu

Att bada infraröd bastu kommer med en rad fördelar för hälsan. En av de fördelarna är att det kan ge dig förbättrad hjärt- och kärlkondition. Forskning har nämligen visat att den ansträngning som det krävs av kroppen att kyla ned sig motsvarar belastningen på hårt och kärl vid vanlig motionsutövning, så som till exempel löpning. Hur påverkar infraröd bastu hjärta och blodtryck?

Infraröd bastu kan hjälpa med blodtrycket

Ett högt blodtryck kan innebära risker, speciellt om du även uppfyller en eller flera av följande:

 • Du är rökare
 • Har höga blodfetter
 • Är överviktig
 • Lever en stressig livsstil
 • Har en ärftlighet för hjärt- och kärlsjukdomar.
 • Konsumerar mycket alkohol.
 • Är äldre.
 • Är man.

Ett för högt blodtryck bör alltid tas på allvar. Om den dock enbart är mild, och du uppfyller enstaka (eller inga) av punkterna ovan, är sannolikt risken för hjärt- och kärlsjukdom låg.

Bland det mest effektiva man kan göra för att sänka blodtrycket är att sluta röka. Att inte röka och ha minskat intag av alkohol och salt har visat sig ha positiva effekter på blodtrycket. Fysisk aktivitet ett antal gånger i veckan (gärna så att du blir svettig, här är även infraröd bastu ett bra val) kan ge en effekt som sänker blodtrycket märkbart.

En annan åtgärd som kan hjälpa är att gå ned i vikt. Om du lever ett stressat liv och kan lindra det, är det också något som kan hjälpa kroppen i balans. Dessutom ger infraröd bastu dig en möjlighet att slappna av på djupet – rent fysiskt – vilket gör att du märkbart kan känna dig mindre stressad.

Hur ökar välbefinnandet med ett normalt tryck?

Den som har för högt blodtryck känner det ofta inte. Däremot har man sett att personer som går från höga värden till normala värden får ett ökat välbefinnande. Studier (med kontroll för placebo) har visat att livskvaliteten ökar när trycket sjunker.

Symptom på ett för högt blodtryck kan till exempel visa sig i form av:

 • Trötthet
 • Huvudvärk
 • Förvirring
 • Känselbortfall i fötter och /eller händer
 • Hostar upp blod
 • Näsblod
 • Andningssvårigheter.

Så vanligt är det med högt värden

Nästan två miljoner människor i Sverige lever med högt blodtryck. Enligt SBU, statens beredning för medicinsk utvärdering, hade år 2004 över 25 % av befolkningen över 20 år högt blodtryck (kallas även hypertoni).

Välja sminkspegel med belysning utifrån funktion och storlek

Det går att köpa en mindre sminkspegel med belysning för ett par hundra kronor – men även större makeup-speglar för 3 – 5000 kr. Självklart är det skillnad i storlek, ljus och funktioner. Men vad skiljer dem åt?

Från ansikte till helkropp

Första frågan är om spegeln enbart ska visa ansiktet eller vara en så kallad helkroppsspegel. Den sistnämnda kan exempelvis sättas up i en walk-in-closet och ger en helhetskänsla där både smink och kläder visas tillsammans.

Hängas upp eller ställas upp?

Är det tänkt att spegeln ska ställas på ett bord behöver den ha stöd på baksidan för detta. Ska den istället hängas upp finns stor fördel att krokar eller annat finns tillgängligt. Självklart går allt att lösa genom att modifiera spegeln något men det blir betydligt krångligare.

Varför köper du en sminkspegel med belysning?

Den primära orsaken till att köpa en sminkspegel med belysning är att det blir lättare att få en till en snygg make-up. De lyser upp ansiktet och är tillverkade för att ge bästa möjliga förutsättningar. Men samtidigt kan en sådan spegel även vara en inredningsdetalj. De har en funktion – men kan även användas för dess estetiska inslag i rummet. Därmed är det viktigt att se på modellens utseende, material osv.

Hur viktigt är det med bra ljus?

Varför kan en medelstor sminkspegel med belysning kosta 500 kr samtidigt som en nästan lika stor kan kosta 3000 kr. Svaret är inte bara att de kan ha olika design utan att framförallt annan belysning. Gå till en makeup-artist och få makeup. De har alltid en sminkspegel av högre kvalité. Titta dig själv i spegeln och granska hur bra ljus som ges. Ställ det sedan mot en spegel som köps in för några hundra. Till mycket stor sannolikhet kommer du förstå att det är skillnad på ljus – och ljus.

Design och färg

Modern eller med fransk inspiration från renässansen? Stilren eller med många små detaljer? Det är främst en smaksak och något som inte påverkar slutresultatet. Guld, marmor och bronsfärgat anses generellt vara lyxigare och exklusivt medan metall och trä kan upplevas mer modernt. Eftersom det ofta är en större spegel kan det vara bra att se över färg och form på resterande inredning för att därmed köpa en sminkspegel med belysning som matchar hemmet i övrigt.

3 fördelar med skinnkläder

Skinnkläder, kanske framförallt skinnjackan, är ett plagg som alla borde ha i sin garderob. Den passar till det mesta, till dom flesta tillfällen, är bekväm att bära och håller hög kvalitet. Oavsett om man har en skinnjacka som är 30 år gammal eller en sprillans ny så är den lika trendig ändå.

Snygga skinnkläder

Det är något speciellt med skinnkläder, speciellt den ovan nämnda skinnjacka – den är liksom snygg till det mesta och passar lika bra till vardags som till fest. Den ger en tuff look tillsammans med ett par jeans och ett par sneakers, och med klänning och ett par pumps blir looken lite mjukare. Detsamma gäller med andra skinnkläder, så som byxor, västar och handskar. Det funkar helt enkelt alltid och är dessutom ett säkert kort rent stilmässigt.

Tidlöst

Förutom att skinnkläder är väldigt snyggt så är det dessutom ett av dom mest tidlösa materialen. Det var lika populärt bland raggarna och motorcyklisterna på 70- och 80 talet som det är idag bland både unga och gamla. Den som köper skinnkläder av bra kvalitet kan dessutom nöta på sina plagg år efter år, och det enda som händer är att dom blir ännu snyggare med tiden.

Skinnkläder är enkelt att hålla rena

En annan fördel med skinnkläder är att dom är enkla att hålla rena. Har man fått smuts på sina kläder räcker det ofta med att ta en lätt fuktad trasa och torka av. Skinnet suger inte åt sig som andra material gör, vilket också gör att man inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Ett bra exempel på detta är förkläden i skinn, som ofta används av dom som arbetar med kött. Just eftersom skinnet inte suger åt sig är det bara att torka av förklädet och hänga upp det på sin plats när man är färdig.

Innan du köper skinnkläder

Den som funderar på att köpa skinnkläder, vare sig det rör sig om en jacka, ett par byxor eller något annat bör tänka på att välja äkta skinn. Idag finns mycket konstgjort och det är inte alls samma sak. Dom syntetiska materialen är mycket tunnare, billigare och håller inte alls samma kvalitet. 

Tre saker att kolla på innan ett köp genomförs är följande:

 • Kvalitén
 • Priset
 • Doften

Det är något speciellt med äkta skinn, och även om man får betala därefter så är det värt det, med tanke på både kvaliteten och den långa hållbarheten.

Estetisk design

Underplagg blir inte sexiga av sig själva, det är funktionerna i plaggen som arbetar för att framhäva de former hos en kvinna som ofta uppfattas som attraktiva. Behån sågs en gång i tiden enbart som ett stöd för kvinnan att ha under kläderna men har idag utvecklats till så mycket mer. Underkläder har gått från att enbart ses som plagg som skyddar kroppen från utomstående påfrestningar till att bli ett verktyg människan kan använda sig av för förverkliga sin sexualitet. Med hjälp av sexiga underkläder kan varje person framhäva sina tillgångar på bästa sätt.

Hur fungerar sexiga underkläder?

Det finns idag ett oändligt antal underkläder som ska få varje kvinna att känna sig åtråvärd. Dessa intima plagg har utformats på ett sätt som är anpassat efter alla kroppsformer och fokuserar på ett visst område som individen vill betona. På avdelningen för underkläder finns numera ett brett sortiment av trosor och behåar som alla har sina egna specifika egenskaper. Nedan följer några exempel.

 • Push-up
  Behån som framhäver brösten genom vaddering i kuporna. Brösten formas och pressas uppåt för att skapa en klyfta som lämnar åskådaren med en önskan om att se mer. En behå med push-up är varje kvinnas bästa vän, oavsett vilken storlek man har på kupan. En push-up kan gör underverk för den minsta A-kupan och skapa en klyfta som även en person med små bröst kan vara stolt över.
 • Behå utan band
  En behå utan band skapar illusionen av att under tubtoppen finns det ingenting annat än kvinnliga former. Bara axlar och en blottad bröstkorg visar precis lagom mycket hud på helt rätt sätt.
 • String
  Trosan som inte syns under jeansen är ett av de plagg som anses vara det mest sexiga av dem alla. Med en baksida som inte lämnar mycket åt fantasin tillsammans med den minimala framsidan som täcker den mest spännande delen kvinnokroppen har att erbjuda.
 • Shaping
  Underkläder som på riktigt formar kroppen. Med starka material har dessa trosor förmågan att trycka in magen och lyfta upp rumpan. Lite som den moderna tidens korsett hjälper dessa plagg att skapa en illusion av kvinnokroppen och kan göra underverk när man vill bära åtsittande kläder.

Heminredning – tips och råd för att lyckas

Heminredning är viktigare än någonsin, åtminstone för många. Dom flesta tycker att det är viktigt att skapa ett hem att trivas i men att lyckas med inredning är inte det enklaste. För att få till den där härliga och inbjudande känslan finns några bra tips och råd, så som att inreda med ljus och doft. Se inredning på https://thefriendlyhome.se/.

Hitta en röd tråd

Den röda tråden är återkommande i många sammanhang, bland annat när det kommer till heminredning. Ett överflöd av prylar, blandade färger och material kan lätt göra att helhetskänslan känns plottrig och rörig. För att skapa en röd tråd är det klokt att skala av och hålla sig till bara ett par färger – som matchar varandra.

Börja med följande för att hitta den röda tråden:

 • Ha en basfärg
 • Välj ut 2–3 övriga färger och håll dig till dom
 • Plocka bort allt överflöd

Detaljerna är viktiga i din heminredning

Möbler utgör en stor del av det som kallas för heminredning men dom små detaljerna är faktiskt minst lika viktiga. Det kan vara tavlor och speglar på väggarna, mattor på golvet och små dekorationer på hyllor och bord. Man behöver dock inte köpa nya möbler eller annan dyr inredning för att lyckas, utan små förändringar kan göra mycket. 

Vackra ljus kan man knappast få för många av och fungerar som en fin inredningsdetalj – både när dom brinner och när dom inte gör det. Brinnande ljus är dock framförallt det som skapar en trevlig stämning, oavsett om det gäller badrum, kök eller vardagsrum. Välj gärna ljus av hög kvalitet och med miljövänligt innehåll och låt dom ta din heminredning till en ny nivå.

Låt det dofta

Inredning är inte bara det som kan ses med blotta ögat. Ett hemtrevligt rum får gärna bjuda på en fräsch doft och det kan man få både genom doftljus och doftpinnar. Precis som att fina ljus är en fin detalj gäller detsamma med doftpinnar. Dom är snygga att titta på och fyller en bra funktion.

Ett annat sätt att få ett väldoftande hem är att använda sig av speciella doftsprayer avsedda för bland annat textilier. Spraya på gardiner och prydnadskuddar – det ger en fräsch doft som sprider sig i rummet, vilket i sin tur ger en inbjudande känsla.