Mest populärt inom Dermaceutic

Dermaceutic är ett stort och uppskattat hudvårdsmärke som säljs av auktoriserade återförsäljare i Sverige. En av dessa listar de ”mest populära” produkterna vilket därmed är de som säljs mest. I december 2020 var det följande:

Dermaceutic K Ceutic

Ceutic är en hudvårdsprodukt som används när huden har utsatts för extra påfrestningar. Det kan exempelvis vara efter hudpeeling, estetiska behandlingar eller laserbehandling. Kraftig påverkan på huden som kan kräva extra behov av behandling för att huden snabbare ska återställas. I produktbeskrivningen nämns att produkten har en lugnande och skyddande funktion. Det som bland annat sker är att hudytans mikrocirkulation återställs vilket innebär erytem reduceras.

 • Skyddar med SPF50
 • Minskar pigmenteringar
 • Lätt färgad för att därmed dölja lätta rodnader

Dermaceutic Turn Over

Turn Over är en nattkräm som är cellstimulerande och innehåller 15 % glykolsyra. Det unika med glykolsyra är att syran tar bort cellrester och celler som är döda från hudens yta. Det är grunden för att skapa en mjukare hy med ett föryngrat utseende. En nattkräm som därmed kan användas av personer som vill föryngra hudens utseende.

För maximalt resultat bör Dermaceutic Turn Over användas efter att huden har rengjorts med Dermaceutic Foamer5. Därefter appliceras Turn Over på hals och ansikte. På morgonen tas denna nattkräm bort och istället används exempelvis Sun Ceutic (om huden kommer utsättas för solljus).

 • Dämpar uppkomsten av rynkor
 • Anti-Age funktion

Serum C25

För att skydda huden mot solens starka strålning samt föroreningar i luften kan Serum C25 användas. En skyddande dagkräm som bland annat innehåller en unik antioxidantförening som påverkar de fria radikalerna. Dessutom påverkas huden på ett sätt att rynkor minskas och eventuella fläckar minskas i omfattning.

 • Innehåller vitamin A, B,C, E samt polyfenoler
 • Skapar ökad lyster i huden
 • Skyddar mot fläckar (pigmenteringar) och minskar rynkor

Så påverkas huden av vitaminerna

Flera hudvårdsprodukter från Dermaceutic innehåller vitaminer som har en positiv påverkan på huden.

A – Vitamin A påverkar hudens struktur positivt och minskar därmed de tecken som annars kan uppkomma vid åldrande.

B5 – Vitamin B5 hjälper huden att bibehålla en hög fuktnivå. Huden kommer därmed bli mer mjuk och elastisk.

C – Vitamin C innehåller kraftfulla antioxidanter vilket därmed minskar tecken på hudens åldrande.

E – Vitamin E används främst tack vare dess antioxiderande egenskaper.

Hälsosammare hjärta genom bad i infraröd bastu

Att bada infraröd bastu kommer med en rad fördelar för hälsan. En av de fördelarna är att det kan ge dig förbättrad hjärt- och kärlkondition. Forskning har nämligen visat att den ansträngning som det krävs av kroppen att kyla ned sig motsvarar belastningen på hårt och kärl vid vanlig motionsutövning, så som till exempel löpning. Hur påverkar infraröd bastu hjärta och blodtryck?

Infraröd bastu kan hjälpa med blodtrycket

Ett högt blodtryck kan innebära risker, speciellt om du även uppfyller en eller flera av följande:

 • Du är rökare
 • Har höga blodfetter
 • Är överviktig
 • Lever en stressig livsstil
 • Har en ärftlighet för hjärt- och kärlsjukdomar.
 • Konsumerar mycket alkohol.
 • Är äldre.
 • Är man.

Ett för högt blodtryck bör alltid tas på allvar. Om den dock enbart är mild, och du uppfyller enstaka (eller inga) av punkterna ovan, är sannolikt risken för hjärt- och kärlsjukdom låg.

Bland det mest effektiva man kan göra för att sänka blodtrycket är att sluta röka. Att inte röka och ha minskat intag av alkohol och salt har visat sig ha positiva effekter på blodtrycket. Fysisk aktivitet ett antal gånger i veckan (gärna så att du blir svettig, här är även infraröd bastu ett bra val) kan ge en effekt som sänker blodtrycket märkbart.

En annan åtgärd som kan hjälpa är att gå ned i vikt. Om du lever ett stressat liv och kan lindra det, är det också något som kan hjälpa kroppen i balans. Dessutom ger infraröd bastu dig en möjlighet att slappna av på djupet – rent fysiskt – vilket gör att du märkbart kan känna dig mindre stressad.

Hur ökar välbefinnandet med ett normalt tryck?

Den som har för högt blodtryck känner det ofta inte. Däremot har man sett att personer som går från höga värden till normala värden får ett ökat välbefinnande. Studier (med kontroll för placebo) har visat att livskvaliteten ökar när trycket sjunker.

Symptom på ett för högt blodtryck kan till exempel visa sig i form av:

 • Trötthet
 • Huvudvärk
 • Förvirring
 • Känselbortfall i fötter och /eller händer
 • Hostar upp blod
 • Näsblod
 • Andningssvårigheter.

Så vanligt är det med högt värden

Nästan två miljoner människor i Sverige lever med högt blodtryck. Enligt SBU, statens beredning för medicinsk utvärdering, hade år 2004 över 25 % av befolkningen över 20 år högt blodtryck (kallas även hypertoni).

Välja sminkspegel med belysning utifrån funktion och storlek

Det går att köpa en mindre sminkspegel med belysning för ett par hundra kronor – men även större makeup-speglar för 3 – 5000 kr. Självklart är det skillnad i storlek, ljus och funktioner. Men vad skiljer dem åt?

Från ansikte till helkropp

Första frågan är om spegeln enbart ska visa ansiktet eller vara en så kallad helkroppsspegel. Den sistnämnda kan exempelvis sättas up i en walk-in-closet och ger en helhetskänsla där både smink och kläder visas tillsammans.

Hängas upp eller ställas upp?

Är det tänkt att spegeln ska ställas på ett bord behöver den ha stöd på baksidan för detta. Ska den istället hängas upp finns stor fördel att krokar eller annat finns tillgängligt. Självklart går allt att lösa genom att modifiera spegeln något men det blir betydligt krångligare.

Varför köper du en sminkspegel med belysning?

Den primära orsaken till att köpa en sminkspegel med belysning är att det blir lättare att få en till en snygg make-up. De lyser upp ansiktet och är tillverkade för att ge bästa möjliga förutsättningar. Men samtidigt kan en sådan spegel även vara en inredningsdetalj. De har en funktion – men kan även användas för dess estetiska inslag i rummet. Därmed är det viktigt att se på modellens utseende, material osv.

Hur viktigt är det med bra ljus?

Varför kan en medelstor sminkspegel med belysning kosta 500 kr samtidigt som en nästan lika stor kan kosta 3000 kr. Svaret är inte bara att de kan ha olika design utan att framförallt annan belysning. Gå till en makeup-artist och få makeup. De har alltid en sminkspegel av högre kvalité. Titta dig själv i spegeln och granska hur bra ljus som ges. Ställ det sedan mot en spegel som köps in för några hundra. Till mycket stor sannolikhet kommer du förstå att det är skillnad på ljus – och ljus.

Design och färg

Modern eller med fransk inspiration från renässansen? Stilren eller med många små detaljer? Det är främst en smaksak och något som inte påverkar slutresultatet. Guld, marmor och bronsfärgat anses generellt vara lyxigare och exklusivt medan metall och trä kan upplevas mer modernt. Eftersom det ofta är en större spegel kan det vara bra att se över färg och form på resterande inredning för att därmed köpa en sminkspegel med belysning som matchar hemmet i övrigt.

3 fördelar med skinnkläder

Skinnkläder, kanske framförallt skinnjackan, är ett plagg som alla borde ha i sin garderob. Den passar till det mesta, till dom flesta tillfällen, är bekväm att bära och håller hög kvalitet. Oavsett om man har en skinnjacka som är 30 år gammal eller en sprillans ny så är den lika trendig ändå.

Snygga skinnkläder

Det är något speciellt med skinnkläder, speciellt den ovan nämnda skinnjacka – den är liksom snygg till det mesta och passar lika bra till vardags som till fest. Den ger en tuff look tillsammans med ett par jeans och ett par sneakers, och med klänning och ett par pumps blir looken lite mjukare. Detsamma gäller med andra skinnkläder, så som byxor, västar och handskar. Det funkar helt enkelt alltid och är dessutom ett säkert kort rent stilmässigt.

Tidlöst

Förutom att skinnkläder är väldigt snyggt så är det dessutom ett av dom mest tidlösa materialen. Det var lika populärt bland raggarna och motorcyklisterna på 70- och 80 talet som det är idag bland både unga och gamla. Den som köper skinnkläder av bra kvalitet kan dessutom nöta på sina plagg år efter år, och det enda som händer är att dom blir ännu snyggare med tiden.

Skinnkläder är enkelt att hålla rena

En annan fördel med skinnkläder är att dom är enkla att hålla rena. Har man fått smuts på sina kläder räcker det ofta med att ta en lätt fuktad trasa och torka av. Skinnet suger inte åt sig som andra material gör, vilket också gör att man inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Ett bra exempel på detta är förkläden i skinn, som ofta används av dom som arbetar med kött. Just eftersom skinnet inte suger åt sig är det bara att torka av förklädet och hänga upp det på sin plats när man är färdig.

Innan du köper skinnkläder

Den som funderar på att köpa skinnkläder, vare sig det rör sig om en jacka, ett par byxor eller något annat bör tänka på att välja äkta skinn. Idag finns mycket konstgjort och det är inte alls samma sak. Dom syntetiska materialen är mycket tunnare, billigare och håller inte alls samma kvalitet. 

Tre saker att kolla på innan ett köp genomförs är följande:

 • Kvalitén
 • Priset
 • Doften

Det är något speciellt med äkta skinn, och även om man får betala därefter så är det värt det, med tanke på både kvaliteten och den långa hållbarheten.

Estetisk design

Underplagg blir inte sexiga av sig själva, det är funktionerna i plaggen som arbetar för att framhäva de former hos en kvinna som ofta uppfattas som attraktiva. Behån sågs en gång i tiden enbart som ett stöd för kvinnan att ha under kläderna men har idag utvecklats till så mycket mer. Underkläder har gått från att enbart ses som plagg som skyddar kroppen från utomstående påfrestningar till att bli ett verktyg människan kan använda sig av för förverkliga sin sexualitet. Med hjälp av sexiga underkläder kan varje person framhäva sina tillgångar på bästa sätt.

Hur fungerar sexiga underkläder?

Det finns idag ett oändligt antal underkläder som ska få varje kvinna att känna sig åtråvärd. Dessa intima plagg har utformats på ett sätt som är anpassat efter alla kroppsformer och fokuserar på ett visst område som individen vill betona. På avdelningen för underkläder finns numera ett brett sortiment av trosor och behåar som alla har sina egna specifika egenskaper. Nedan följer några exempel.

 • Push-up
  Behån som framhäver brösten genom vaddering i kuporna. Brösten formas och pressas uppåt för att skapa en klyfta som lämnar åskådaren med en önskan om att se mer. En behå med push-up är varje kvinnas bästa vän, oavsett vilken storlek man har på kupan. En push-up kan gör underverk för den minsta A-kupan och skapa en klyfta som även en person med små bröst kan vara stolt över.
 • Behå utan band
  En behå utan band skapar illusionen av att under tubtoppen finns det ingenting annat än kvinnliga former. Bara axlar och en blottad bröstkorg visar precis lagom mycket hud på helt rätt sätt.
 • String
  Trosan som inte syns under jeansen är ett av de plagg som anses vara det mest sexiga av dem alla. Med en baksida som inte lämnar mycket åt fantasin tillsammans med den minimala framsidan som täcker den mest spännande delen kvinnokroppen har att erbjuda.
 • Shaping
  Underkläder som på riktigt formar kroppen. Med starka material har dessa trosor förmågan att trycka in magen och lyfta upp rumpan. Lite som den moderna tidens korsett hjälper dessa plagg att skapa en illusion av kvinnokroppen och kan göra underverk när man vill bära åtsittande kläder.

Heminredning – tips och råd för att lyckas

Heminredning är viktigare än någonsin, åtminstone för många. Dom flesta tycker att det är viktigt att skapa ett hem att trivas i men att lyckas med inredning är inte det enklaste. För att få till den där härliga och inbjudande känslan finns några bra tips och råd, så som att inreda med ljus och doft. Se inredning på https://thefriendlyhome.se/.

Hitta en röd tråd

Den röda tråden är återkommande i många sammanhang, bland annat när det kommer till heminredning. Ett överflöd av prylar, blandade färger och material kan lätt göra att helhetskänslan känns plottrig och rörig. För att skapa en röd tråd är det klokt att skala av och hålla sig till bara ett par färger – som matchar varandra.

Börja med följande för att hitta den röda tråden:

 • Ha en basfärg
 • Välj ut 2–3 övriga färger och håll dig till dom
 • Plocka bort allt överflöd

Detaljerna är viktiga i din heminredning

Möbler utgör en stor del av det som kallas för heminredning men dom små detaljerna är faktiskt minst lika viktiga. Det kan vara tavlor och speglar på väggarna, mattor på golvet och små dekorationer på hyllor och bord. Man behöver dock inte köpa nya möbler eller annan dyr inredning för att lyckas, utan små förändringar kan göra mycket. 

Vackra ljus kan man knappast få för många av och fungerar som en fin inredningsdetalj – både när dom brinner och när dom inte gör det. Brinnande ljus är dock framförallt det som skapar en trevlig stämning, oavsett om det gäller badrum, kök eller vardagsrum. Välj gärna ljus av hög kvalitet och med miljövänligt innehåll och låt dom ta din heminredning till en ny nivå.

Låt det dofta

Inredning är inte bara det som kan ses med blotta ögat. Ett hemtrevligt rum får gärna bjuda på en fräsch doft och det kan man få både genom doftljus och doftpinnar. Precis som att fina ljus är en fin detalj gäller detsamma med doftpinnar. Dom är snygga att titta på och fyller en bra funktion.

Ett annat sätt att få ett väldoftande hem är att använda sig av speciella doftsprayer avsedda för bland annat textilier. Spraya på gardiner och prydnadskuddar – det ger en fräsch doft som sprider sig i rummet, vilket i sin tur ger en inbjudande känsla.

Vilka rakhyvlar passar dig?

Många som rakar sig använder samma modell av rakhyvel år efter år. Det är inte konstigt då hyvlarna är olika konstruerade och det är viktigt att hitta en modell som passar hudtypen och sättet som rakning sker på. Men vet du hur många rakhyvlar som finns? Kanske finns en bättre modell än du idag har.

Engångs rakhyvlarna – Som fungerar ett par gånger

Engångshyvlar säljs generellt i storpack på 10, 20 eller 30 st. De är smidiga att slänga med i necessären vid resa eller att ha på jobbet till den dagen då tiden inte räcker till för rakning på morgonen. Då dessa inte har samma balans och tyngd, samt sämre uppsättning av blad, än de bättre modellerna kommer rakningen inte ske lika snyggt som med klassiska rakhyvlar. Framförallt är de tänkta att användas en gång och sedan kunna slängas bort. Därmed pressas även priset ner.

Elektrisk rakhyvel med kombinationsfunktion

Det finns en rad olika elektriska rakhyvlar, vilka inte ska blandas ihop med rakapparat. Detta genom att rakningen sker mer likt hur en hyvel används.

Smooth Sensetive

Rakhhyvlarna kan ha något olika namn men syftar alltid på att de ger en extra mjuk känsla vid rakningen. Skärbladen kan vara extra tunna för att uppnå denna känsla. Inte sällan är de även dermatologiskt testade för att möta kraven från känslig hud.

Säkerhetshyveln

Säkerhetshyvlarna är de mest robusta hyvlarna som kan köpas. Namnet kommer från den tid då de en gång lanserades. Detta som ett alternativ till rakkniven som till dess hade använts. Med tanke på konstruktionen hade dessa hyvlar en betydligt större säkerhet. Idag är det en lyxigare hyvel som förväntas hålla hela livet ut. De har ofta dubbelbladssystem och är kompatibel med flera olika tillverkares blad för just säkerhetshyvlar.

Bekväm – Nära – Närmare – Närmaste rakning

En av de större tillverkarna av rakhyvlar delar in sina olika rakhyvlar i kategorierna Bekväm, Nära, Närmare samt Närmaste rakning. Det som avgör hyvlarnas funktion är bland annat antal blad, om den har glidremsa, precisionstrimmer och allmän komfortnivå. Även inom en sorts rakhyvlar finns alltså olika nivåer och modeller. Den som känner sig osäker på vilken hyvel som passar kan gå till en barberare och få praktiska råd direkt på plats. Ett annat alternativ är helt enkelt att testa sig fram.

Fynda skor på nätet

En sak som är säker, det är att barn hela tiden växer och speciellt deras fötter. Det betyder att ett par skor som passar ett barn idag troligtvis är för små om några månader, och definitivt till nästa års säsong. Det kan vara värt att ha i åtanke när man köper skor till sina barn, och till exempel anpassa val och köp av barnskor efter eventuella syskon som kan ärva skorna från äldre syskon. Då går inte skorna helt till spillo. Det kan också vara en bra idé att köpa begagnade skor, vilka ofta är billigare men för det mesta håller lika god kvalitet eftersom att de sällan har använts under en särskilt lång tidsperiod.

Att välja rätt skor till sina barn

Att köpa barnskor kan definitivt vara en utmaning. Men även om barn snabbt kan växa ur sina skor, så ska man definitivt välja ett par bra och stadiga barnskor. Barn som leker mycket ute, i skolan eller på förskolan, kan komma upp i så många som 20’000 steg på en enda dag! Ett sätt att undvika problemet med att barnet växer ur sina skor för snabbt, är att köpa ett par skor som är något större än vad barnets fot är. Dock är det ingen bra idé att köpa allt för stora skor, eftersom att det kan vara obekvämt att gå i och till och med ge upphov till skoskav. En generell tumregel brukar vara att köpa skor där det är cirka 1.2 centimeter mellan barnets stortå och skons innerbana allra längst fram. Detta brukar kallas för tillväxtmarginal, och är tillräckligt stort för att foten ska ha möjlighet att växa utan att skon blir för liten för fort men inte för stor för att gå i. Fynda barnskor på nätet här.

Flera skor per barn

Precis som vuxna så vistas barn i många olika miljöer och dagarna fylls av flera olika sorters aktiviteter. Det kan vara bra att ha ett par vardagsskor, som funkar bra att ha i skolan. Dessa får gärna vara bra på att andas, som till exempel gympaskor, så att barnet undviker allt för svettiga fötter. Dessutom ska de gärna ha ett vattentätt Gore Tex-membran som skyddar mot regn och håller fötterna torra. Om man tycker om att vistas mycket ute i naturen där det är blött så är ett par bra stövlar till sitt barn en bra idé att investera i. På sommaren rekommenderas ett par fotriktiga sandaler.

Skaffa studentskylt

Är det snart dags att gå ur gymnasiet? Studenten är en stor fest och en dag som verkligen är värd att fira. Du har klarat dig genom alla åren i grundskolan och gymnasiet. Nu väntar ett nytt och spännande äventyr. Många väljer att direkt fortsätta med studierna efter sommaren. Men det är minst lika många som hellre reser utomlands i ett år eller börjar arbeta direkt. Oavsett vad du har planerat bör du ändå firas ordentligt. I Sverige finns det en rad specifika traditioner för studenten. Du har säkert koll på klädseln, vit studentmössa, vit klänning för tjejer och svart kostym för killar. Dessutom ska man ju ha en studentskylt. Studentskylten är som ett stort plakat med en bild på dig från när du var liten. Det står även namn och klass på skylten. Skylten blir ett fint minne och det är samtidigt roligt för alla besökare och familjer som kan få se hur alla stora ungdomar såg ut när de var små. Du kan göra det enkelt för dig själv genom att beställa en studentskylt. Hos bland annat studentskylt.bga.se kan du snabbt och smidigt designa din egen skylt.

Gör din egen studentskylt

Om du har det lite snålt i skattkistan fram tills nästa lön kan det vara bättre att testa lite DIY. Det är inte särskilt svårt att tillverka sin egen studentskylt. Dock behöver du förmodligen beställa själva fotot eftersom det ska vara i storleken 70 x 50 centimeter. Sedan räcker det med en stor kartongskiva, lim, småspik och ett handtag (en längre pinne). Klistra fast fotot på kartongen och spika sedan fast själva handtaget på skyltens baksida – färdigt!

Fota av pappersfotografiet

För att din bild ska bli så högupplöst som möjligt gäller det att du är noggrann när du fotar av pappersfotografiet. Gamla foton kan ofta vara lite böjda i pappret eller ha små dammkorn på ytan. Se till att fixa detta innan du fotar. Du kan klistra hörnen mot en neutral bakgrund så att fotot ligger platt. Torka bort damm och se till att belysningen är bra. Gärna dagsljus. Fotar du med lampors sken är risken att bilden blir väldigt gul då ljuset blir onaturligt varmt.

Trollkarl till företagseventet?

Trollkarl till företagseventet?

Är du företagare och ska hålla någon typ av event? I så fall funderar du säkerligen också på någon form av underhållning och här kan det vara roligt att tänka ”utanför lådan” och bjuda på något annorlunda och oväntat. Att boka en trollkarl är ett sådant alternativ, som bringar både häpnad och skratt. En spännande trollerishow passar alltså lika bra på ett stort företagsevent som på ett barnkalas – om inte ännu bättre.

Inga kaniner i hatten

När man tänker på ordet trollkarl kommer ofta en bild av ett barnkalas upp, där kaniner trollas fram ur hattar tillsammans andra klassiska inslag. Dagens magiker och trollkarlar kan dock bjuda på betydligt mer än så och mAn behöver inte oroa sig för att den tänka publiken ska bli uttråkad. Även om ordet trollkarl som sagt lätt förknippas med barnkalas så finns många som erbjuder ett mer vuxet innehåll istället för kaniner, ballonger och röda rosor.

Att låta sig hänföras av en magiker och dennes färdigheter är minst sagt en spännande upplevelse som passar för en otroligt bred publik. Det är så ledes en perfekt form av underhållning på ett företagsevent där både unga och gamla med olika tycke och smak kommer samlas för att delta.

Skräddarsydda paket

Den som vill boka en trollkarl, exempelvis till ett företagsevent, kan idag få skräddarsydda showpaket som tas fram efter egna önskemål. Caroline Ravn, en välkänd och svensk magiker, trollkarl, ”stå-uppare”, konferencier med mera, är en av dom som jobbar på det sättet att hon anpassar showen efter rummet. Föreställningen blir då personlig och djup vilket brukar vara väldigt uppskattat av publiken. Hon har rest land och rike runt med en hyllad show och finns tillgänglig för privata bokningar.

Trollkarl eller magiker, man kan kalla det vad man vill men oavsett kan man vara på den säkra sidan när det kommer till att underhållningen vid eventet kommer att bli en succé. Trolleritricks har en förmåga att trollbinda stora som små och när showen dessutom är anpassad efter tillfället blir det ännu bättre. Att boka en trollkarl sitt företagsevent, istället för klassisk underhållning så som ett coverband, kommer troligen överraska många på ett bra sätt. Det blir något helt nytt och kanske något som majoriteten av deltagarna aldrig har upplevt tidigare och enkelt är det, besök den här sidan.