Jämför matkassar – Vad skiljer dem åt?

Jämför matkassar – Vad skiljer dem åt?

Eftersom det finns flera företag som erbjuder matkassar online kan man jämföra dessa och välja den kasse som passar bäst utifrån smak, mängd och pris. Några saker du kan tänka på när du jämför matkassar är dessa punkter:

  • Pris per portion

Titta inte på vad matkassen kostar att beställa. Se istället på portionspris. Det gör det betydligt enklare att jämföra de olika matkassarnas prisnivåer. Det brukar anges och om det inte gör detta får man räkna ut det själv. Kostar exempelvis en matkasse 600 kr och den ska räcka till 4 middagar för 4 personer blir priset per person 43,75 kr.

  • Ekologiskt och närodlat

För vissa som jämför matkassar är det bara priset som är relevant. Man jämför portionspriset och tar det som är billigast. För andra väger miljöaspekten in tydligare. Det har gjort att flera återförsäljare har börjat med ekologiska kassar likväl de som innehåller produkter som är närproducerade.

Om du jämför matkassar kommer du att se att de ekologiska alternativen är något dyrare. Men det är bättre för miljön och vissa anser även att ekologiskt även är bättre för oss människor att äta.

  • Leveransområde

Det finns matkassar som levereras över nästan hela Sverige. De med störst leveransområde säljs i samarbete med större matvarukedjor. Men det finns även de som enbart levererar inom ett mindre område. En del har exempelvis enbart leverans inom centrala Stockholmsområdet.

På företagens hemsidor går det ofta att fylla i sitt postnummer varpå man direkt ser om leverans kan ske eller inte inom det området.

  • Leveranstider och dagar

Det vanligaste är att matkassarna levereras på söndagar eller måndagar. Men när efterfrågan har ökat och flexibiliteten efterfrågas hos kunderna har vissa företag valt att leverera andra dagar och tider.

  • Köpa tilläggsvaror

En del företag har enbart färdiga matkassar som kan beställas. Man kan därmed inte beställa några tilläggsvaror eller ändra i innehållet i kassen. Andra företag har mycket mer flexibla lösningar. Det kan exempelvis vara att man kan beställa en rad olika livsmedel som tillbehör. När matkassen levereras får man även ägg, mjölk, toapapper och nagellack (beroende på vad som kan beställas).

När du jämför matkassar – Se alltså inte enbart på priset.