Göra hårtransplantation utomlands

Göra hårtransplantation utomlands

Se senaste åren har det blivit mer och mer vanligt att människor väljer att göra olika ingrepp utomlands där priserna är lägre. Detta kan exempelvis vara att gå till tandläkaren för att laga hål i Thailand, att göra skönhetsoperationer i mellanöstern eller åka till Turkiet för hårtransplantation. Det är oftast säkrare att göra saker som dessa i Sverige eftersom det är mycket mindre risk för infektioner och andra sjudomar samt att en svensk specialist går igenom ingreppet med en. Genom att göra ett ingrepp utomlands ökar risken för missförstånd, exempelvis med vilken eftervård som ingår samt hur själva ingreppet ska utföras.

Att resa bort kan halvera priset

Det finns dock fördelar med att göra bland annat hårtransplantation utomlands, speciellt då det oftast är mycket billigare. I Turkiet kan man få hårtransplantation för ungefär hälften av summan som man måste betala i Sverige och i Mexico kostar det ca. 70% av det svenska priset. Detta gör att det är mer lättillgängligt för människor och många tänker att de får en resa på köpet mot att göra det i Sverige. Det har den senaste tiden även dykt upp svenska företag som specialiserar sig på att erbjuda ingrepp-resor till olika länder. Vart resan kan gå beror på vad det är man vill göra.

Turkiet och Mexico är populärast

De länder som erbjuder bäst priser på hårtransplantation är Mexico och Turkiet. Turkiet är mer lättåtkomligt för invånare i Europa och Mexico är populärt för människor från USA. Det som även lockar många till att resa för att göra ett ingrepp är att de får vara helt anonyma. Eftersom hårtransplantation bara tar ca. en dag så kan man vila ut resten av veckan och komma hem med ett hår som inte visar några uppenbara tecken på att ha gjorts något med, utöver den nya hårlinjen då. När man väljer en klinik utomlands så är det väldigt viktigt att kolla upp dem innan. Nu för tiden ligger många recensioner ute på nätet och oftast kan man ta reda på väldigt mycket information genom en enkel googling. Finns däremot inte kliniken på några sidor alls så kan det vara en röd flagga att ta på allvar.

Är det intresserad av att läsa mer om hårtransplantationer så klicka här.