Profilprodukter fortsatt populära

Profilprodukter fortsatt populära

Profilering av ditt företag genom profilprodukter kan tyckas gammalmodigt i det digitala samhälle som idag råder. Men en profilprodukt som håller länge och används flitigt av mottagen kan vara mer effektiv än ett budskap som susar förbi i digitala medier. Profilprodukter finns dessutom i så många olika utföranden att du med säkerhet kommer att hitta något som passar för just ditt företag.

Vem gillar inte att få en give-away? Profilprodukter är till för att profilera ditt företag och stärka varumärket både externt och internt och idag finns det en mängd olika sorters produkter att välja bland. I dagens digitala verklighet kan man fråga sig om profilprodukter verkligen är rätt sak att satsa på. I sociala medier susar meddelanden förbi och många människor har svårt att ta in budskap i den hastighet som råder i det digitaliserade landskapet. En profilprodukt sticker ut från detta eftersom det är en fysisk produkt som – om du väljer rätt – används av mottagaren under lång tid. Du vill såklart välja en profilprodukt som mottagaren finner nyttig och därför använder mycket och länge. På så sätt exponeras ditt varumärke eller budskap inte bara under lång tid, utan upprepad exponering stärker dessutom ditt varumärke på sikt. Många uppskattar dessutom att få en väl genomtänkt produkt gratis, något som ger ett positivt gensvar och stärker ditt varumärke. Jämfört med annan marknadsföring är profilprodukter dessutom ett kostnadseffektivt alternativ då det till exempel är en låg startkostnad.

Profilprodukter för alla behov

USB-minnen, reklampennor, vattenflaskor, bomullskassar, sadelskydd, nyckelringar eller p-skivor. De flesta profilprodukter kan anpassas för ditt företag genom att till exempel graveras eller märkas med er logo och ofta går det även att använda en egen design om ni till exempel vill välja färg och utförande. Profilprodukter finns även som förbrukningsprodukter om ni till exempel vill beställa godis, pepparkakor eller te. Fundera på hur mottagaren kommer att använda din profilprodukt. En bomullskasse används till exempel av många för att packa varor i matbutiken eftersom många vill minska sin konsumtion av plastkassar. En snyggt designad vattenflaska blir snabbt en favorit och följer med många både på gymmet och arbetet. Om du väljer en hållbar profilprodukt är chansen stor att mottagaren använder den under lång tid, något som både miljön och ditt företag tjänar på.