Upptäck rätt Mobilt bredband

Mobilt bredband ger möjligheten att enkelt surfa från smarta enheter som surfplatta, mobil eller dator. För att aktivera sitt bredband behövs ett sim-kort som kan användas direkt i enheten alternativt i en rörlig router som tillåter flera anslutningar med ett och samma abonnemang. Många operatörer erbjuder gratis sms och samtal med en specifik mängd surf. Flera operatörer erbjuder dessutom billigare bredband för studenter.

Med ett mobilt bredband kan du röra dig var som i Sverige där täckning finns och surfa fritt. Det är en snabb och enkel uppkoppling som tillåter bra upplösning och kapacitet av allt från online spel, streamingtjänster, musik och högupplöst film. Mobilt bredband skapar frihet att surfa var du vill, när du vill och passar perfekt att ta med till sommarstugan, fjällstugan eller husbilen. Även ut på resande fot. Genom att använda sig av en täckningskarta kan man undersöka var bäst täckning finns och vilken operatör som ger bäst täckning i vilka områden.

Hastighet på ditt mobila bredband

När man köper ett mobilt bredband kan man välja olika hastigheter. Hastigheten på bredbandet kan variera beroende på var i landet som det används samt hur många som använder bredbandet samtidigt. Har man en stor familj som samtliga använder streamingtjänster kan det vara smart att köpa ett bredband med högre prestanda vilket ger ett kraftfullt och snabbt bredband. Å andra sidan om man endast använder bredbandet för e-post, bankärenden och dylikt behövs inte ett lika snabbt bredband. Idag klarar sig de flesta med 50 Mbit/s per person.

Bra att veta inför val av mobilt bredband

  • Samtliga operatörer levererar bra täckning i hela Sverige men med Telia som största vinnare då de täcker bäst i Sveriges norra delar.
  • Det kan även vara smart att se över vilken utrustning som behövs för alla bäst prestanda och uppkoppling då gammal utrustning kan ge sämre resultat.
  • Med ett abonnemang som passar dig som kontinuerligt använder bredband och gillar att surfa varje dag.
  • Priserna skiljer sig åt beroende på hur snabbt bredbandet ska vara samt hur stor surfmängd abonnemanget erbjuder.
  • Studenter erbjuds billigare bredband hos flera operatörer.