3 fördelar med skinnkläder

Skinnkläder, kanske framförallt skinnjackan, är ett plagg som alla borde ha i sin garderob. Den passar till det mesta, till dom flesta tillfällen, är bekväm att bära och håller hög kvalitet. Oavsett om man har en skinnjacka som är 30 år gammal eller en sprillans ny så är den lika trendig ändå.

Snygga skinnkläder

Det är något speciellt med skinnkläder, speciellt den ovan nämnda skinnjacka – den är liksom snygg till det mesta och passar lika bra till vardags som till fest. Den ger en tuff look tillsammans med ett par jeans och ett par sneakers, och med klänning och ett par pumps blir looken lite mjukare. Detsamma gäller med andra skinnkläder, så som byxor, västar och handskar. Det funkar helt enkelt alltid och är dessutom ett säkert kort rent stilmässigt.

Tidlöst

Förutom att skinnkläder är väldigt snyggt så är det dessutom ett av dom mest tidlösa materialen. Det var lika populärt bland raggarna och motorcyklisterna på 70- och 80 talet som det är idag bland både unga och gamla. Den som köper skinnkläder av bra kvalitet kan dessutom nöta på sina plagg år efter år, och det enda som händer är att dom blir ännu snyggare med tiden.

Skinnkläder är enkelt att hålla rena

En annan fördel med skinnkläder är att dom är enkla att hålla rena. Har man fått smuts på sina kläder räcker det ofta med att ta en lätt fuktad trasa och torka av. Skinnet suger inte åt sig som andra material gör, vilket också gör att man inte behöver tvätta plaggen lika ofta.

Ett bra exempel på detta är förkläden i skinn, som ofta används av dom som arbetar med kött. Just eftersom skinnet inte suger åt sig är det bara att torka av förklädet och hänga upp det på sin plats när man är färdig.

Innan du köper skinnkläder

Den som funderar på att köpa skinnkläder, vare sig det rör sig om en jacka, ett par byxor eller något annat bör tänka på att välja äkta skinn. Idag finns mycket konstgjort och det är inte alls samma sak. Dom syntetiska materialen är mycket tunnare, billigare och håller inte alls samma kvalitet. 

Tre saker att kolla på innan ett köp genomförs är följande:

  • Kvalitén
  • Priset
  • Doften

Det är något speciellt med äkta skinn, och även om man får betala därefter så är det värt det, med tanke på både kvaliteten och den långa hållbarheten.