Fynda skor på nätet

En sak som är säker, det är att barn hela tiden växer och speciellt deras fötter. Det betyder att ett par skor som passar ett barn idag troligtvis är för små om några månader, och definitivt till nästa års säsong. Det kan vara värt att ha i åtanke när man köper skor till sina barn, och till exempel anpassa val och köp av barnskor efter eventuella syskon som kan ärva skorna från äldre syskon. Då går inte skorna helt till spillo. Det kan också vara en bra idé att köpa begagnade skor, vilka ofta är billigare men för det mesta håller lika god kvalitet eftersom att de sällan har använts under en särskilt lång tidsperiod.

Att välja rätt skor till sina barn

Att köpa barnskor kan definitivt vara en utmaning. Men även om barn snabbt kan växa ur sina skor, så ska man definitivt välja ett par bra och stadiga barnskor. Barn som leker mycket ute, i skolan eller på förskolan, kan komma upp i så många som 20’000 steg på en enda dag! Ett sätt att undvika problemet med att barnet växer ur sina skor för snabbt, är att köpa ett par skor som är något större än vad barnets fot är. Dock är det ingen bra idé att köpa allt för stora skor, eftersom att det kan vara obekvämt att gå i och till och med ge upphov till skoskav. En generell tumregel brukar vara att köpa skor där det är cirka 1.2 centimeter mellan barnets stortå och skons innerbana allra längst fram. Detta brukar kallas för tillväxtmarginal, och är tillräckligt stort för att foten ska ha möjlighet att växa utan att skon blir för liten för fort men inte för stor för att gå i. Fynda barnskor på nätet här.

Flera skor per barn

Precis som vuxna så vistas barn i många olika miljöer och dagarna fylls av flera olika sorters aktiviteter. Det kan vara bra att ha ett par vardagsskor, som funkar bra att ha i skolan. Dessa får gärna vara bra på att andas, som till exempel gympaskor, så att barnet undviker allt för svettiga fötter. Dessutom ska de gärna ha ett vattentätt Gore Tex-membran som skyddar mot regn och håller fötterna torra. Om man tycker om att vistas mycket ute i naturen där det är blött så är ett par bra stövlar till sitt barn en bra idé att investera i. På sommaren rekommenderas ett par fotriktiga sandaler.