Vårda skägget

Att ta hand om sitt skägg är viktigt för varje gentleman. Det är få saker som kan äventyra en annars välekiperad framtoning på samma sätt som ett rufsigt och ovårdat skägg. Varje stilmedveten skäggbärare bör därför tänka igenom sin skäggvård och om så krävs dessutom förändra sin inställning till frågan. När man skall ta hand om ett skägg gäller det att se till helheten. Det finns inga genvägar till en frisyr man uppskattar. Tiden framför spegeln (eller hos en duktig barberare) är vad som ger resultat! Därmed inte sagt att man behöver stå i badrummet flera timmar. Det går att göra enklare ansning med maskin vilket radikalt sparar tid. För att ta fram konturer eller raka rent delar av ansiktet, är dock kniv att rekommendera. Naturligtvis är säkerhetshyvel ett alternativ för den som ännu inte testat att raka med kniv.

Olja och hud

Två saker man ofta glömmer bort när det gäller skäggvård är skäggolja samt behovet av att ta hand om huden under skägget. Båda dessa gör stor skillnad både till det yttre och djupare in. En bra skäggolja har en förmåga att forma skägget och hantera envisa strån som inte vill foga sig med övriga skägget. Det ger också viss parfymering vilket kan vara angenämt inte bara för den som bär skägget. En fläkt av skog och tallbarr med en ton av bergamott, gör att man trivs i dess närhet. Det är inte för inte man lagt ner tid och energi i syfte att förfina de skäggoljor som redan sedan länge funnits på marknaden.

En produkt för att ta hand om huden bakom ett ståtligt skägg kan bidra på ett annat sätt. Här är det fråga om att ta hand om huden och minska kli som bygger på torr eller skadad hud. Att dra fingrarna genom skägget kan förvisso vara trevligt, men inte när det rör sig om klåda till följd av att man inte haft rätt skäggvårdsrutiner.

Via denna sida finns allt man kan önska sig inom skäggvård. Söker man skäggolja, raktvål, borste eller parfym, är detta en butik som är värd ett besök.