Saltstänkt inredning

Det är få grepp inom inredning som är lika klassiska som att ta in naturliga element och en koppling till frihet. Genom att rikta fokus mot sommar och värme, kan man få även en ruffig och mörk bostad att kännas intressant och behaglig. Inredning som har ett marint tema förekommer både i semesterbostäder och året runt boenden. Samtidigt finns det ett flertal olika sätt att jobba med dessa intryck och färgtoner. Att fokusera på bilder och motiv är för många en snabb och enkel väg att gå. För en mer subtil inredningsstil kan man istället gå in för att hitta rätt färger och texturer. På så vis kan man nå den marina känslan helt utan att man för den sakens skull behöver pryda varje kuddvar med sjömärken.

Naturmaterial

Rött och grönt är färger man kan vara generös med när det är en marin inredning som önskas. Både lanternor och sjömärken bär dessa färger som för initierade är en direkt association till havet. Blått och vitt är ytterligare en färgkombination som passar bra för såväl marin inredning som för New England vilken ofta har en uppsjö gemensamma beröringspunkter med den tidigare. Nästa aspekt man kan titta närmare på är tågvirke och texturer. Allt ifrån trappräcken till gardindetaljer kan göras i tågvirke. I kombination med blanka mässingsbeslag är kopplingen till båtar i hamn. Saknar man tillfällen eller bra möjligheter att använda sig av rep i sin interiör kan man med fördel använda knopar eller annan dekoration på tyger eller i form av tavlor.

Det är inte ovanligt att man drömmer sig bort till varma somrar och en mjuk slör hem i kvällsbrisen. I vintermörkret kan en sjönära förnimmelse göra stor skillnad. Därför är det inte ovanligt att man tar sin tillflykt till denna interiör. Sommartid är ett marint tema för interiören någonting naturligt som få kommer att reagera på. Effekten blir dock ofta en känsla av frihet!

För att hitta detaljer inom marin inredning finns denna webbutik som tagit in en rad havsorienterade detaljer för heminredning. Det finns också ett stort utbud tavlor och posters för den som vill ha någonting att blicka ut mot från soffa eller bord.