Handtag med rak profil

Valet av former påverkar hur vi uppfattar såväl inredning som detaljer, möbler och byggnader. Strama och strikta former ger ett sobert intryck som för många kan bära en rad kopplingar. Runda och mjuka former väcker helt andra känslor. När man jobbar med inredningen i sitt hem, är dessa faktorer värda att reflektera över. Det går att påverka såväl visuellt som känslomässigt intryck genom att justera bara dessa faktorer i någon mån. Nu behöver det inte handla om att man skall bygga om fastigheten som sådan, utan kanske bara introducera ett formspråk som påverkar besökare i den riktning man önskar. Valet av handtag är ett alternativ för att påtagligt ändra upplevelsen av ett rum. I första hand kanske handtag kommer i spel i kök och badrum, men alla handtag i bostaden kan varieras. Även skåp eller innerdörrar kan gå att föryngra på detta vis!

Klädda handtag

När det gäller handtag vet de flesta kanske inte hur stort sortiment som går att finna! Det är lätt hänt att man begränsar sina val till raka och enkla handtag, alternativt mässingshandtag med svarvad profil. Det finns betydligt mer att välja bland för den som intresserar sig för färg och form. En av de trender som kommit under senare år handlar om klädda handtag. Det är egentligen ingenting nytt utan en gammal trend som kommit tillbaks. Vad det handlar om är metallhandtag som klätts med ett behagligare och iögonfallande alternativt material som läder.

Detta bryter av intrycket och ger ett intressant resultat. Att botanisera bland de olika handtag som finns tillgängliga på marknaden är ofta det bästa och snabbaste sättet att bilda sig en uppfattning om vilka handtag som står till buds. Önskar man köpa handtag på nätet är detta en utmärkt butik som har ett större sortiment av både handtag och knoppar. Det har inte varit enklare att förändra sitt hem eller kontor med små medel! Tycker man dessutom om att pryda övriga möbler med knoppar och beslag, kan detta vara en butik att titta vidare hos. Skålhandtag och industriella alternativ på annars klassiska möbler, ger en ny känsla som påverkar rumsupplevelsen.