Sätta badkar i duschen

Förr i tiden kunde man utgå ifrån att det fanns ett badkar i varje bostad. Detta var sättet man huvudsakligen tvättade sig på. Ett badkar kunde dessutom användas för tvätt och andra sysslor som krävde större vattenanvändning. Nu är detta betydligt mindre vanligt att sätta in badkar. Istället används alla tänkbara sorters duschkabiner. Att sätta in badkar i duschen är förvisso genomförbart för den som har tillräckligt utrymme. Vid renovering av badrum i villor är det inte ovanligt att man tar tillfället i akt och väljer ett badkar. Bor man istället i en hyresfastighet är det kanske inte lika intressant att dra på sig dessa kostnader. Sådana installationer kan ofta komma med en prislapp hyresvärden gärna undviker om det är möjligt. Alternativet är att lägga kostnaden i form av ökad hyra, vilket inte heller alltid är en bra lösning för boende i fastigheten. Som tur är finns nu möjlighet att använda sig av ett portabelt badkar som kan sättas in i duschens utrymme i badrummet.

Portabla badkar

Att kunna sänka sig ner i ett varmt badkar är den optimala avkopplingen för många. Här kan man mjuka upp leder samt muskler vilka fått ansträngande behandling under dagen som passerat. Om man inte har en bostad som erbjuder badmöjligheter kan man snabbt och enkelt beställa hem ett portabelt badkar att sätta in i duschens utrymme. En kort beskrivning av dessa är en jämförelse med klassiska badbaljor. Skillnaden är att de badkar som utformats är tillräckliga för att en vuxen person skall få plats. Vissa badkar är höga och korta medan andra är längre och ger möjlighet att sträcka ut sig. Vad för duschbadkar man fastnar för handlar ofta om vilka utrymmen som finns i huset.

När man inte använder sitt flyttbara badkar kan man enkelt paketera undan det och förvara torrt i en garderob. När badlusten infinner sig kan man snabbt ta fram sin badbalja och fylla upp den med vatten. För den som vill bada länge har det utformats värmeelement som håller badtemperaturen på en behaglig nivå. Man behöver således inte gå upp ur vattnet för att man fryser. Detta ger möjlighet till en riktig spa-upplevelse även om man bara gått några steg från förvaringsplats till badrum med sitt hopfällbara badkar!