Ecco skor från Skandinavien

Ecco skor från Skandinavien

I takt med att allt fler får upp ögonen för kvalitet framför kvantitet, går man också tillbaks till de ideal som en gång var grunden i många av de företag vi känner till idag. Tidigare fanns en ambition om att hela tiden tillverka de bästa och mest hållbara produkterna på marknaden. Över tid gick vi istället över till att producera antal istället för finess. Tittar man på Ecco skor kan man se många av de ideal som idag lyfts fram som önskvärda. Både av miljöförespråkare och av medvetna konsumenter runt omkring. Ecco skor byggdes på en tanke om att tillverka skor som anpassats till foten. Inte tvärtom vilket är mycket vanligt. Detta skulle vara skor som man kunde använda under lång tid utan att få skavsår. Inte heller skulle de material som användes ge vika! Det är här vi närmar oss någonting signifikant med Ecco skor. Nämligen att varje material skall ingå i den egna produktionen och att man inte lämnat någonting till ödet. Genom att kontrollera hela tillverkningskedjan kan man borga för en produktkvalitet som få andra kan mäta sig med.

Eget garveri

Finns det något material som används flitigt inom skoproduktion, är det läder. I synnerhet gäller detta kvalitetsskor, men även skor vilka massproducerats i större omfattning begagnar sig av läder. Kort och gott för att detta biologiska material fungerar perfekt! Det formar sig efter foten och kan underhållas för att slippa sprickor och håligheter. Vidare kan man med enkelhet vaxa skorna för att de skall kunna stå emot fukt på ett bra sätt. Ecco skor har sedan tidigt varit noga med att ha rätt och bra läder i sina skor. De har därför eget garveri och jobbar kontinuerligt med att förbättra sin teknik. Detta för att man skall kunna erbjuda skor som är i en helt annan klass än de andra alternativ som finns tillgängliga på marknaden.

Är Ecco skor någonting som intresserar finns det åtskilligt att titta närmare på. Utbudet är betydligt större än tidigare och inkluderar såväl träningsskor som skor för vardag eller fest. Via denna sida finns gott om information om Eco skor samt även åtskilliga produkter att välja bland. I och med att man beställer sina skor från Sverige finns inte några tullar eller andra kostnader att tänka på. Leveranserna sker ofta snabbt vilket gör att man ofta får skorna inom ett par dagar.

Det finns få skoföretag om gjort en så snabb utvecklingskurva som Ecco skor. De har idag en mycket stor marknad över Europa.